Susidomėjimas „Cirque du Soleil“ spektakliu neatslūgsta

  • Teksto dydis:

Panašu, kad „Cirque du Soleil“ spektaklis „Varekai“ yra vienas laukiamiausių šiemet Lietuvoje įvyksiančių šou.

Paaiškėjus, jog bilietai išpirkti į jau antrą, birželio 9 dieną įvyksiantį pasirodymą, organizatoriai „Seven Live“ pradėjo tartis dėl papildomo „Cirque du Soleil“ seanso.

Šiuo metu patvirtinta, kad elitinė pasaulio cirko trupė Vilniaus „Siemens“ arenoje birželio 8-11 dienomis surengs šešis pasirodymus.

„Jau 12 tūkstančių žiūrovų įsigijo bilietą į magišką „Varekai“ pasaulį. Neabejojame, kad šis spektaklis taps populiariausiu Lietuvoje „Cirque du Soleil“ pasirodymu“, – sakė renginio organizatoriaus „Seven Live“ vadovas Tomas Inčikas.

„Varekai“ trupė po truputį artėja link Lietuvos. Šiomis dienomis paslaptingas miško istorijas pristatantys artistai vieši Rumunijos sostinėje Bukarešte, gegužę aplankys dar keturias šalis – spektaklis bus rodomas didžiausiose Vengrijos, Čekijos, Bulgarijos ir Slovėnijos arenose.

Ribas tarp realybės ir fantazijos ištrinantis spektaklis „Varekai“ visai neseniai atšventė savo 5000-ąjį pasirodymą. Tai – magijos kupinas dramos bei akrobatikos derinys, pagal geriausias „Cirque du Soleil“ tradicijas apjungiantis kvapą gniaužiantį artistiškumą, novatorišką muziką, lyg iš kito pasaulio atkeliavusias dekoracijas ir stebinančią choreografiją.

Vienu geriausių „Cirque du Soleil“ pasirodymu vadinamas spektaklis pasakoja alternatyvią graikų mito apie Ikarą istoriją: pagrindinis spektaklio veikėjas krisdamas ne žūsta jūroje, o atsiduria fantastiniame pasaulyje, kuriame leidžiasi į keistą nuotykį, kupiną juokingų nutikimų.

Visų „Cirque du Soleil“ spektaklių išskirtinumas – jauki aplinka, kurioje kiekvienas žiūrovas gali iš arti stebėti artistų judesius ir triukus, įžiūrėti kostiumų ir scenografijos detales.

Pirmoji „Varekai“ premjera įvyko 2002 m. Monrealyje (Kanada). Nuo to laiko šou aplankė daugiau nei 130 miestų 23-ose šalyse. Prieš porą metų „Varekai“ leidosi į naują, didžiausioms arenoms pritaikytą turą. „Varekai“ spektaklį kuria tarptautinė 50-ies atlikėjų ir muzikantų komanda iš 19-os pasaulio šalių.

Tai bus ketvirtasis „Cirque du Soleil“ vizitas Lietuvoje – anksčiau Vilniuje pristatė didžiulio pasisekimo sulaukusius spektaklius „Saltimbanco“, „Alegría“ ir „Quidam“.


Šiame straipsnyje: Cirque du SoleilSiemens arena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių