Šv. Kotrynos bažnyčioje skambės B. Streisand dainos

  • Teksto dydis:

Lapkričio 26-ąją Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje dainininkė Evelina Sašenko su pianistu Pauliumi Zdanavičiumi kviečia į šiltų ir šviesių emocijų kupiną pasirodymą „Su meile Barbrai...“. Daugelio atlikėjų ikonai – Barbrai Streisand – dedikuotoje programoje skambės populiariausi jos repertuaro kūriniai.

„Visada mėgau šią atlikėją, man ji - tikra dainavimo meistrė, iš kurios mokausi, į kurią lygiuojuosi. Tai - ne tik nuostabi, talentinga scenos profesionalė, bet ir šilta, gerų, mylinčių akių bei minčių moteris.“, - susižavėjimo neslepia E. Sašenko.

E. Sašenko atlieka įvairias muzikines programas, tačiau persikūnyti į garsias asmenybes, kurių kūrinius atlieka, nebando: „Žinote, juk neįlįsi į kito žmogaus vidų, kurio net artimai nepažįsti. Nepajausi to, ką jaučia jis. Neišgyvensi kito gyvenimo ir nepadainuosi taip, kaip kitas. Koncerte noriu atskleisti kuo platesnę B. Streisand išgyvenimo ir patirčių skalę, tačiau vengiu mėgdžiojimo – muzikuodama pasikliauju savo nuojauta.“

Kartu su pianistu P. Zdanavičiumi į sceną žengsianti E. Sašenko prisipažįsta, jog pasirodymui ruošėsi labai nuoširdžiai bei atsakingai, o parengti būtent tokią programą svajojusi jau kurį laiką: „Manau, jog subrendau tam, kad išdrįsčiau atlikti B. Streisand repertuarą. Eidama savo muzikiniu keliu apie tai vis pagalvodavau, o prieš metus mano svajonė išsipildė. Pamaniau, jog tikrai norėčiau mylimus kūrinius dar kartą pristatyti Vilniaus publikai, scenoje, kur esu daugybę kartų koncertavusi, kuri yra viena mano mylimiausių vietų – Šv. Kotrynos bažnyčioje.“

Dainininkė sako mėgstanti visus B. Streisand atliekamus kūrinius ir sunku išskirti vieną, tačiau šiuo gyvenimo momentu tai būtų daina „People“ iš miuziklo „Funny girl“.

Garsi amerikiečių dainininkė, dainų autorė, aktorė, rašytoja, filmų prodiuserė ir režisierė B. Streisand per savo daugiau nei šešis dešimtmečius trunkančią karjerą yra laimėjusi daugybę apdovanojimų. Išskirtinio talento atlikėja 42 kartus buvo nominuota „Grammy“ apdovanojimams, iš kurių laimėjo 8, 9 kartus – „Emmy“ apdovanojimams, iš kurių pelnė 4 ir 5 kartus – „Oskaro“ apdovanojimams, iš kurių laimėjo 2. Ji yra pardavusi daugiau nei 72 mln. albumų vien JAV ir 145 mln. visame pasaulyje.

Nepraleiskite puikios progos pasiklausyti, kaip suskambės B. Streisand išgarsinti kūriniai talentingosios E. Sašenko balsu koncerte „Su meile Barbrai...“. Jis vyks Šv. Kotrynos bažnyčioje jau šį ketvirtadienį, lapkričio 26 d., 19 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių