Šv. Kotrynos bažnyčios scenoje – tango liepsna

  • Teksto dydis:

Pačioje pavasario pradžioje Šv. Kotrynos bažnyčios scenoje – galingas muzikinis emocijų ir energijos užtaisas, atkeliavęs iš tolimosios Argentinos.

Pačioje pavasario pradžioje Šv. Kotrynos bažnyčios scenoje – galingas muzikinis emocijų ir energijos užtaisas, atkeliavęs iš tolimosios Argentinos. Charizmatiškoji Evelina Sašenko kartu su ištikimais bendražygiais – akordeonistu Nerijumi Bakula ir pianistu Pauliumi Zdanavičiumi – kviečia į koncertą „Tango liepsna“, kuriame svaiginančios,  paslapties kupinos melodijos užburs kiekvieną.

Daugeliui E. Sašenko neatsiejama nuo prancūziškos muzikos, tačiau pati atlikėja pripažįsta, jog pereiti nuo žavių, lengvai įsimenančių melodijų prie ugningojo tango, jai nebuvo sudėtinga.

„Visada žavėjausi šiuo stiliumi. Tango muzika – tai aš. Pati esu labai  temperamentinga. Visi, kas mane pažįsta, sako, kad esu tikra ugninė mergina (šypsosi). Greit užsidegu, bet dar greičiau užgęstu... Girdėdama scenos koleges, dainuojančias tango muziką, visuomet norėjau ir pati tai išbandyti. Būtent dabar atėjo tas metas, kada galiu pasakyti, kad subrendau, suaugau tango muzikai bei emocijai“, – pasakoja dainininkė.

Kaip pastebi E. Sašenko, tango atliekančiam dainininkui reikalingos ir tam tikros savybės: „Negaliu komentuoti vyriškų savybių, todėl geriau pasakysiu, kokia turėtu būti tango atlikėja. Ji turi būti fatališka moteris, taip pat inteligentiška, nepriklausoma, įvairiapusiška. Tai moteris, kuri nebijo nieko ir gali išvesti iš proto kiekvieną vyrą, moteris, kuri nebijo vienatvės ir yra laisva kaip vėjo gūsis. Tai moteris, mylinti save ir savo pasaulį.“

Dainininkė pasakoja, jog Argentinoje jai lankytis dar neteko, tačiau ši šalis jau įtraukta į artimiausių kelionių sąrašą. Tango tėvynėje, kur muzika dažnai yra neatsiejama ir nuo judesio, apsilankyti planuojanti atlikėja atvirauja, jog jai taip pat nesvetimas noras šokti: „Aš visada ir visur šokčiau, ir nesvarbu, ar tai tango, ar šansonų melodijos, ar džiazas. Tokia jau aš esu.“

Sėkmingai besisukanti tarp įdomių darbų ir projektų, E. Sašenko juokiasi, jog vis tik vienas svarbiausių jai šiuo metu yra projektas „Būti laiminga ir rasti laiko sau“, o gyvenimo varikliu ji įvardiją meilę: „Be jos aš negaliu kurti, negaliu dainuoti. O kai nedainuoju – neegzistuoju.“

Niekada neatsibostanti, dėmesį prikaustanti, fatališkos nuotaikos tango muzika, kurią atliks dainininkė Evelina Sašenko, pianistas Paulius Zdanavičius ir akordeonistas Nerijus Bakula – kovo 5 d., ketvirtadienį, 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje. Koncerte „Tango liepsna“ skambės A. Piazollos, C. Gardel ir kt. kompozicijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių