Sveiko maisto šventė: iškyla neapsiriboja tik šašlykais ir traškučiais

  • Teksto dydis:

Šį šeštadienį Vilniuje, Sapiegų rūmų parke, šurmuliavo kasmetinė Sveiko maisto šventė, kurios šių metų tema – grilio ir iškylos patiekalai.

Lietuvos sveikuolių sąjungos jau daugiau nei 20 metų Palangoje ir Kaune organizuojamas renginys pirmą kartą kvietė vilniečius ir miesto svečius. Šventės metu vyko maisto konkursas, kuriame prisistatė net 9 komandos. Mitybos profesionalų ir sveiko gyvenimo būdo propaguotojų komanda, kurią sudarė Lietuvos sveikuolių sąjungos viceprezidentė Lukrecija Augustaitytė, šefė Aida Matulevičiūtė, mitybos specialistė Kristina Bondar, sportininkas Andžej Michmel ir sveiko gyvenimo būdo treneris Alanas Dzeranovas, šių metų nugalėtojais išrinko komandą „Food Fantasy“, pateikusią itin originalius, sveikus vegetariškus patiekalus. Joms įteiktas prizas – bet kuri Lietuvos sveikuolių sąjungos organizuojama stovykla dviem.

Kitos komandos taip pat neliko neapdovanotos. Už geriausią patiekalą – desertą, apdovanota „Žaliosios dėžutės“ komanda, blogerės „Valgykime sveikiau“, nominuotos „Iškylos deivėmis“. Šių metų konkursas džiugino sveikų, originalių, vegetariškų patiekalų gausa ir įvairove.

Šventės metu lankytojai galėjo dalyvauti A. Matulevičiūtės ir A. Michmel paskaitose, praktinėse dirbtuvėse išmokti pasigaminti sveikų veganiškų desertų, kepti naminę duoną, ruošti patiekalus vaikams, išmokti jaunystę išsaugančių bei žaliavalgiškų patiekalų paslapčių, o taip pat paragauti patikusių konkurso dalyvių patiekalų.

Didelis dėmesys skirtas ir ekologijai – veikė kūrybos kampo „360 zero waste“ dirbtuvės, naudoti cukranendrių ir krakmolo suyrantys indai.

Svečiai buvo kviečiami į „Sveiki by HBH“ gamintą vakarienę iškylos tema, kurią pradėjo jaunųjų bardų koncertas. Dalyviai galėjo pasimėgauti trimis patiekalais po atviru dangumi, šauniai leisdami laiką su bendraminčiais prie rudeniškai dekoruotų stalų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių