Svetingas savaitgalis Nacionalinėje dailės galerijoje palydi dvi parodas

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 18–20 d. Nacionalinėje dailės galerijoje rengiamas svetingas savaitgalis, skirtas parodų „Optika ir struktūros. Kazio Varnelio kūryba: 1967-1977“ ir „Formuojant peizažą“ uždarymui.

Šia proga galerijoje vyks nemokamos ekskursijos ir kūrybinės dirbtuvės, kurias parengė NDG Edukacijos centro kuratoriai ir pakviesti žinovai. Galerijos bilietas nuo penktadienio iki sekmadienio kainuos tik 20 euro centų.

Paroda „Optika ir struktūros“ pristato itin reikšmingą K. Varnelio kūrybos dešimtmetį, kurio metu susiformavo savitas šio dailininko tapybos braižas ir jis ėmė eksperimentuoti su erdvinėmis konstrukcijomis. Vienas labiausiai intriguojančių ekspozicijos bruožų yra jos autentiškumas - K. Varnelio kūriniai eksponuojami (kuratorius Kazys Varnelis jaunesn.) tokioje aplinkoje, kuriai jie buvo tikslingai sukurti.

Svetingojo savaitgalio programa:

Rugpjūčio 18 d., penktadienį :

17 val. NDG Edukacijos centro kuratorės Godos Aksamitauskaitės ekskursija po abi parodas.

Rugpjūčio 19 d., šeštadienį :

12 val. edukacinis užsiėmimas vaikams ir paaugliams „Judantys paveikslai“, skirtas K. Varnelio parodai „Optika ir struktūros“. Su dalyviais apžiūrėsime parodą ir aiškinsimės, kaip K. Varnelis tapė savo kūrinius, iš kur kilo tokie vaizdiniai. Vėliau dalyviai ir patys išmoks piešti akyse mirguliuojančius, besikeičiančius piešinius.

15 val. menotyrininko dr. Viktoro Liutkaus ekskursija po parodą „Optika ir struktūros“.

Rugpjūčio 20 d., sekmadienį :

12 val. kūrybinės dirbtuvės vaikams ir jaunimui, kurių metu kviesime tyrinėti parodoje „Formuojant peizažą“ pristatomus Vilniaus planus, žemėlapius, meno kūrinius, atspindinčius miesto panoramos kaitą nuo seniausių laikų. Diskutuosime, kuo svarbi kraštovaizdžio architekto profesija, ar galime keisti miestą kiekvienas taip, kaip norime. Vėliau kursime savo artimiausios aplinkos - kiemo maketą.

13 val. parodos „Formuojant peizažą“ kuratorės Onos Lozuraitytės ekskursija.

15.30 val. ekskursiją po parodą „Optika ir struktūros“ ves Kazio Varnelio namų-muziejaus kuratorė Gabrielė Paškevičiūtė.

Kūrybinės dirbtuvės yra nemokamos, tačiau reikalinga registracija el. paštu: edukacija@ndg.lt. Registracija vyksta iki rugpjūčio 18 d., 17 val.

Ekskursijos yra nemokamos, tereikia nusipirkti galerijos lankytojo bilietą, tačiau būtina registracija el. paštu: edukacija@ndg.lt (laiške įrašant dalyvio vardą, pavardę ir telefono numerį) arba tel. (8 5) 219 59 61.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių