Trakai pasitinka vasarą: užsukite į senosios sostinės šventę

  • Teksto dydis:

Trakai sutinka vasarą, birželio 2–4 dienomis kviesdami į tradicinę miesto šventę „Trakų vasara 2017“, rašoma pranešime spaudai.

Šventė prasidės birželio 2 dienos pavakarę Trakų kultūros rūmuose vyksiančiais renginiais, skirtais Trakų meno mokyklos 50-mečiui.

Artėjant sutemoms, veiksmas persikels į pilies apžvalgos aikštelę. Nuo 21 val. čia koncertuos meno mėgėjai ir svečių kolektyvas iš Lenkijos miesto Malborko. Apie vidurnaktį pilies fone šventės dalyviai stebės premjerinį Trakų karališkojo teatro spektaklį „Karūnų šešėlyje“. Jis atskleis Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Vytauto dramą – neįvykusią karūnaciją, skaudžius išgyvenimus ir paskutines gyvenimo akimirkas. Spektaklį sups šviesų ir muzikos fejerija, kuri pasieks apogėjų vidurnaktį ir fejerverkų ugnimi paskelbs prasidėjusią šventę.

Šis spektaklis – tai pirmasis iš teatro pastatymų trilogijos, kurie bus skirti kitąmet sukankančioms reikšmingoms datoms – Lietuvos 100-mečiui ir Trakų Dievo Motinos – Lietuvos globėjos paveikslo karūnavimo 300-osioms metinėms.

„Senoji sostinė Trakai visada atvira viso pasaulio žmonėms. Tikimės, kad ir mūsų šventėje netrūks šio atvirumo, geros nuotaikos, malonių susitikimų, šilto buvimo kartu. Juk gera jaustis lyg vienoje didelėje šeimoje, dalintis bendrumo jausmais. Tad nuoširdžiai kviečiu į svečius pamatyti ne tik senove garsėjantį, bet ir šiuolaikišką, kupiną gyvybės mūsų miestą “, – pranešime spaudai cituotjama Trakų rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė. 

Nuo seno daugiakultūris kunigaikščių Kęstučio ir Vytauto miestas sulauks nemažai svečių ir iš šalies, ir iš užsienio. Šia proga nauja tarptautinio bendradarbiavimo sutartimi seną draugystę, kuri siekia jau 20 metų, Trakai atnaujins su kitu istoriniu miestu Malborku.

Birželio 3-ąją nuo pat ryto ūš Rotušės turgus. Pirmąkart turgaus amatininkų miestelis iš Karaimų gatvės nutįs link pilies prieigų – į Karaimų salą. Amatus, kulinarinį paveldą pristatys kaip niekad daug – per 150 amatų meistrų, atvykusių iš visos Lietuvos.

Bus sudėtinga vienu metu suspėti į gausybę renginių: vyks tarptautinis vaikų futbolo turnyras, rajono seniūnijų sporto, vaikų kanupolo, bėgimo, kitos varžybos. Įvairiose miesto erdvėse masins interaktyvios pramogos vaikams, policijos ir ugniagesių pasirodymai, vyks koncertas „Jaunimas garsiai“, pučiamųjų instrumentų orkestrų festivalis „Atataria vamzdžiai“, meno mėgėjų pasirodymai. Vaikų kūrybinis kiemelis įsuks į gyvą veiksmą prie kultūros rūmų. Lietuvos kurortų ir kurortinių teritorijų turizmo mugė visą dieną sutikinės lankytojus pilies apžvalgos aikštelėje, čia vyks meno mėgėjų koncertas. 

Nuo 17 val. šventės dalyvių eisena pajudės nuo miesto prieigų pagrindine Vytauto gatve ir žygiuos iki Šv. Jono Nepomuko koplytstulpio. Su švente sveikins rajono savivaldybės vadovai, šventės svečiai. Vakare iki išnaktų koncertuos muzikos grupės ir atlikėjai.

Birželio 4 dieną vėl kvies festivalis „Atataria vamzdžiai“, vyks koncertai.

Pirmąkart į šventės renginius įsipina Trakų tarptautinis golbolo turnyras, kuriame dalyvauja komandos net iš keturių žemynų. Turnyras vyks birželio 1–4 dienomis Lietuvos olimpinio sporto centro Trakų bazėje. Be to, šventės dalyviai galės gėrėtis tarptautine buriavimo regata „Galvės taurė 2017“.

Vasaros sezono atidarymo proga birželio 2–4 dienomis „Lietuvos geležinkeliai“ į Trakus veža 50 proc. pigiau. O „Trakų autobusai“ naktį iš Trakų į Vilnių (per Lentvarį) veža nemokamai. Birželio 2 d. autobusas iš Trakų autobusų stoties išvyksta 1.30 val, birželio 3 d. – 00.30 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių