Per Užgavėnes kvies rinkti pirmųjų žibuoklių

  • Teksto dydis:

Vasario 15 dieną Pavilnių regioninio parko teritorijoje, Ribiškėse, vyks iškilminga Užgavėnių šventė.

Vasario 15 dieną Pavilnių regioninio parko teritorijoje, Ribiškėse, vyks iškilminga Užgavėnių šventė. Jos metu aktyvių pramogų mylėtojai leisis į kaukių žygį su Kanapiniu ir Lašininiu, degins Morę, nemokamai degustuos ant laužo keptą šerną, kareivinę košę ir blynus, žais Bravarišką tinklinį ir netgi bus pakviesti rinkti pirmųjų, tiesiog pusnyse sužydėjusių žibuoklių. Norintys dalyvauti šventėje kviečiami sekmadienį atvykti prie Minsko pl. 14 įsikūrusio viešbučio „Campanile“ nuo 11 valandos.

„Ribiškės – tai dar daugelio vilniečių neatrasta žalia ir aktyviam laisvalaikiui su šeima itin patogi erdvė. Čia rasime visą infrastruktūra ne tik bėgioti, slidinėti, poilsiauti, bet ir nuo centro mus skiria tas pats atstumas kaip iki Vingio parko – automobiliu vos dešimt minučių. Norėdami pristatyti šį žalią, jaukų, neatrastą kampelį, kviečiame švęsti Užgavėnes tiek mažus, tiek didelius drauge“, – sako bendrijos „Ribiškės“ pirmininkė Vaiva Čaplikienė.

Šventinėje programoje numatyta daugiau nei keliolika atrakcijų, tarp kurių ne tik gardžiausios šerno, blynų ar kareivinės košės degustacijos, bet ir gražiausios Užgavėnių kaukės rinkimai, kurių laimėtojui atiteks Liepkalnio slidinėjimo centro įsteigti prizai. Šventėje taip pat pasirodys ir kartu žaisti kvies vaikų numylėtas policijos talismanas – Amsis, bus pristatyta vaikų saugumą kelyje užtikrinanti programa „Būk matomas“.

„Artėjant pavasariui, vis daugiau šeimų ryšis daugiau laiko praleisti gryname lauke: sės ant dviračių, žygiuos po miškus. Žiemos palydėjimo šventė – bene geriausias metas pasirūpinti saugumu kelyje, pasipuošti nepametamu atšvaitu. Stilingus atšvaitus Užgavėnių dieną klijuosime vaikams tiesiai ant viršutinių drabužių – taip atšvaitas nepasimes, nesuluš“, – sako akcijos „Būk matomas“ iniciatorius, „Army Day“ įkūrėjas Mindaugas Pocius.

Tie, kas į šventę atvyks be savo Užgavėnių kaukės, ją galės čia pat pasigaminti. Kaip lengvai ir greitai pasigaminti kaukę mokys talentinga meninkė Edita Kondrat. Iškart po to, pasiskirstę į Lašininio ir Kanapinio  komandas, šventės dalyviai keliaus į žygį, kurio metu rinks pirmąsias žibuokles, sužydėjusias tiesiog sniego pusnyse.

„Pavasario pasitikimo šventė šiemet bus truputį magiška. Juk toks yra ir pavasaris, kasmet užburiantis mus kvapų ir spalvų įvairove. Visus kviesime atvykti pasipuošusius gera nuotaika ir Užgavėnių kaukėmis, o pramogomis ir vaišėmis pasirūpins šventės organizatoriai“, – sako „Campanile“ viešbučio generalinė direktorė Inga Grajauskienė, pridurdama, kad tie, kas susigundys pratęsti šventę – tai galės padaryti viešbutyje įsikūrusiame restorane „The Lemon Tree“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių