Valdovų rūmuose LRT atidarys valstybės atkūrimo 100-mečiui skirtą sezoną

  • Teksto dydis:

Šį vakarą Valdovų rūmuose bus iškilmingai atidarytas Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui skirtas naujasis LRT sezonas.

Atidarymo koncertą nuo 21.30 val. transliuos LRT TELEVIZIJA ir portalas LRT.lt. Nuo 18 val. per LRT.lt kviečiame tiesiogiai stebėti renginio Raudonojo kilimo transliaciją.

„Mums teko garbė, o kartu ir didelė atsakomybė gyventi ir dirbti laiku, kai minėsime Lietuvos valstybės atkūrimo 100-metį“, – sako Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius, kalbėdamas apie prasidedantį naująjį sezoną. Jo teigimu, viena iš svarbiausių šio sezono užduočių – prisiminti Lietuvai svarbiausius istorinius momentus. Tai padaryti žiūrovams padės daugybė išskirtinių projektų.

Vienas tokių – pramoginis šeštadienio vakarų projektas „Dainuoju Lietuvą“, kuriame dalyvaus ryškiausi, įtakingiausi  visų laikų scenos veidai ir skambės 100 populiariausių viso 100-mečio dainų.  Tautos dainiaus Justino Marcinkevičius eilėraščio žodžiais pavadintame tikro garso TV projekte varžysis ne vieną Lietuvos kartą užauginę ir dabar skambantys, visų mintinai mokami hitai – nuo Danieliaus Dolskio iki „Anties“, „Foje“, Marijaus Mikutavičiaus  ar Jazzu.

Projektą vesti patikėta vienai geriausių televizinių porų – Andriui Rožickui ir Gerūtai Griniūtei, žiūrovų pamėgtų populiariausioje „Eurovizijos” nacionalinėje atrankoje. Kūriniai skambės pritariant Donato Katkaus diriguojamam orkestrui.

Naujajame LRT televizijos sezone – naujas „Nacionalinės ekspedicijos“ nuotykis. Šį sykį garsieji keliautojai, vadovaujami profesoriaus A. Bumblausko, su istoriniais laivais išsiruošė į Lenkiją, didžiausią šalies upę Vyslą. Kryčiuočių tvirtovės, karalių pilys ir gyvos legendos, įvykiai, nulėmę Lietuvos likimą ir mūšiai, kurię įtvirtino Lietuvą Vakarų Europoje, pašėlę nuotykiai ir jaudinantys atradimai Lenkijos žemėse – visa tai naujajame „Nacionalinės ekspedicijos“ sezone jau netrukus. 

Naujajame LRT TELEVIZIJOS sezone žiūrovai išvys daugiaserijinio filmo „Laisvės kaina. Savanoriai“ tęsinį – „Laisvės kaina. Partizanai“, kuris primins apie praėjusio amžiaus viduryje vykusias tris okupacijas ir masinius trėmimus, holokaustą, terorą, bandymą fiziškai ir dvasiškai sugniuždyti Lietuvą. Kartu – ir apie šioje tamsybėje sužydusias gėles: žmones, kurie, nebijodami mirties, vieną ranką ištiesė žydams, o į kitą paėmė ginklą, kad apgintų Lietuvos laisvę. Seriale vaidina ryškiausios Lietuvos teatro ir kino žvaigždės.

Iškilūs Lietuvos žmonės atsiskleis naujame LRT dokumentikos projekte „Gimę tą pačią dieną”. Prezidentė Dalia Grybauskaitė, architektas Algirdas Kaušpėdas, rašytoja Rūta Vanagaitė, parolimpinis čempionas Mindaugas Bilius, renginių organizatorius Jogaila Morkūnas – tai tik dalis žmonių, su kurių asmeninėmis istorijomis LRT žiūrovai galės susipažinti jau netrukus naujajame atkurtos Lietuvos 100-mečiui skirtame LRT sezone. 

Neseniai Vasario 16-osios akto originalą Vokietijoje atradęs ir lietuvių simpatijas užkariavęs istorijos profesorius Liudas Mažylis žengia į televiziją. Naujajame LRT sezone jį išvysime Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtame dokumentikos cikle „Šiandien prieš 100 metų“. Dokumentinį filmą, skirtą konkrečiam istoriniam įvykiui, LRT TELEVIZIJOS žiūrovai pamatys tada, kai tam įvykiui bus sukakę lygiai 100 metų. 

Žiūrovams naujai atsiskleis viena ryškiausių LRT vedėjų Edita Mildažytė. Išbandžiusi pačius įvairiausius televizijos žanrus – nuo žinių, socialinės publicistikos iki dokumentikos filmų ir grandiozinių koncertų -

šįkart žurnalistė nutarė imtis pramogos. Jos vedama sekmadienį transliuojama laida vadinsis „Editos šou“: 

Į LRT sugrįžta kita televizijos ikona – Beata Nicholson, savo virtuvėje pakviesianti džiaugtis tuo, ką turime geriausio savo namuose ir Lietuvoje. Jos laida „Beatos virtuvė“ lankys visą Lietuvą ir kvies kartu ieškoti maisto herojų – žmonių, kurių dėka valgome skanesnį, įvairesnį ir sveikesnį maistą. 

Naujajame sezone ypatingas dėmesys bus skiriamas naujausiems lietuviškiems filmams, aktualiajai dokumentikai. Žiūrovų dėmesio lauks ir nauji pasaulio auditorijas užkariavę, kritikų išliaupsinti televizijos serialai „Jaunasis popiežius“, „Tvin Pyksas“ ir „Vokietija 1983-aisiais“.

LRT sezono atidarymo koncerte jau šį vakarą prisistatys naujieji projektai, lydimi kultinių atlikėjų, tokių kaip Jazzu, Edmundas Kučinskas, Gytis Paškevičius, Lilas ir Innomine, grupė „The Station“. Prieš koncerto transliaciją kviečiame žiūrėti naują TV apybraižą apie neseniai 60-metį atšventusios LRT TELEVIZIJOS užkulisius „25 kadras. Terra incognita“ (aut. Raimonda Katiliūtė).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių