Valstybės diena paminėta tradiciniu bėgimu „Aplink Žaliuosius ežerus“

  • Teksto dydis:

Lietuvai svarbią dieną liepos 6-ąją didžiulis būrys bėgimo entuziastų rinkosi prie Žaliųjų ežerų.

Kasmetiniame - jau 26-ąjį kartą organizuojamame bėgime "Aplink Žaliuosius ežerus" - savo jėgas, įveikiant 11,5 kilometrų trasą, ryžosi ne tik jau patyrę veteranai, tačiau ir jaunieji bėgimo entuziastai.

Pasak pranešimo, giliausias tradicijas turinčiame bėgime dalyviai varžėsi šešiose amžiaus grupėse, bėgimo metu tradiciškai buvo renkami ir absoliutūs nugalėtojai.

Šiais metais fortūna šypsojosi Mindaugui Viršilai, kuris tapo geriausiu vyrų gretose, trasą įveikęs per 36 min. ir 31 sek.

Antras finišą pasiekė praėjusių metų bėgimo nugalėtojas Valdas Dopolskas, kuris nusileido M. Viršilai daugiau nei minute (37 min. ir 25 sek.).

Trečiąją vietą vyrų kategorijoje užėmė Andrejus Jegorovas, trasą įveikęs per 38 min. ir 02 sek.

Moterų gretose geriausia šiais metais tapo Monika Vilčinskaitė, kuriai pavyko 11,5 kilometrų įveikti per 44 min. ir 35 sek.

Antroji finišavusi - Loreta Bliujienė. Ji pasiekė finišą per 45 min. ir 50 sek. Trečioji geriausioji moterų gretose tapo Agnė Šukytė, kuri atbėgo per 51 min. ir 16 sek.

Bėgimo metu buvo tradiciškai apdovanoti ir jauniausias bei vyriausias bėgikai. Jauniausias bėgimo dalyvis -13 metų Dariušas Zabelo, o vyriausiojo bėgiko titulą pelnė Rimtautas Bartusevičius (77 metai).

Daugiausio dėmesio sulaukė ir nė vieno bėgimo "Aplink Žaliuosius ežerus" nepraleidęs, daug kartų bėgimo nugalėtoju tapęs Petras Pranckūnas, kuris ir šiais metais parodė puikius rezultatus, trasą įveikęs per 43 min. ir 39 sek.

Bėgimą "Aplink Žaliuosius ežerus", kuris yra skirtas Valstybės dienai bei 605-ioms Žalgirio mūšio metinėms paminėti, organizavo Vilniaus dirbančiųjų sporto klubų sąjunga "Žalgiris" ir VšĮ "Sveikas miestas".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių