Vargonų koncerte – senosios muzikos ekspertas iš Italijos

  • Teksto dydis:

Šį šeštadienį, rugpjūčio 1 d. 18 val. koncertų ciklas „Muzikos valanda Vilniaus Universiteto Šv. Jonų bažnyčioje“ Baroko vargonų muzikos mylėtojus kviečia į koncertą „Vater unser im Himmelreich“ kuriame dalyvaus senosios muzikos ekspertas iš Italijos, vargonininkas Gianluigi Spaziani.

Koncerto programoje skambės Michaelio Praetoriaus “A solis ortus cardine”, Anthony van Noordto Psalm 24, Dietericho Buxtehudės Pasakalija ir „Herr Christ, der einige Gottes Sohn“, Peeterio Corneto Toccata, Juano Cabanilles Tiento de falsas, Johanno Nicolaus Hanffo „Auf meinen lieber Gott“ ir „Ach Gott, vom Himmel sieh darein“, Heinricho Scheidemanno „Surrexit pastor bonus“, Giovanni Henrico Albicastro Adagio, Johanno Sebastiano Bacho Čiakona smuikui solo (aranžuotė vargonams), Georgo Böhmo „Vater unser im Himmelreich“ ir Gaetano Valerj Fuga.

Gianluigi Spaziani gimė Italijoje, savo šalyje įgijo fortepijono ir vargonų diplomą, taip pat vargonininko-solisto diplomą Roterdamo konservatorijoje Olandijoje, grodamas per savo baigiamąjį egzaminą  žymiaisiais istoriniais Mueller vargonais St. Bavo bažnyčioje Haarleme. Jo koncertinė karjera prasidėjo prieš 20 metų – koncertuoja Italijoje, Lenkijoje, JAV, Danijoje, Olandijoje, Šveicarijoje, Vokietijoje ir kitose šalyse.

Gianluigi yra kviečiamas skaityti paskaitas apie vargonų istoriją ir dalyvauti instrumentinių ir vokalinių konkursų Italijoje žiuri komisijose, jis aktyviai groja įvairiuose ansambliuose, taip pat atlieka dar niekur neišleistą barokinę italų muziką ir rašo knygas apie Italijos vargonų muziką. Gianluigi yra tarptautinio vargonų muzikos festivalio "Riviera delle Palme" įkūrėjas ir vadovas.

Šis renginys yra VU Kultūros centro organizuojamo ciklo „Muzikos valanda VU Šv. Jonų bažnyčioje“ dalis. Ciklo organizatoriai siekia supažindinti klausytojus su daugiau kaip 2000 metų istoriją turinčiu Muzikos instrumentų karaliumi, 15 metų atkūrimo sukaktį (2000-2015) švenčiančiais didžiausiais Lietuvos vargonais, atskleisti šio instrumento grožį ir itin plačias galimybes bei siūlo pasižiūrėti nemokamą video ekskursiją po VU Šv. Jonų bažnyčios vargonus: http://www.vargonininkai.lt

Bilietai parduodami prieš koncertą renginio vietoje. Bilieto kaina – 5 Eur; moksleiviams, studentams, neįgaliesiems ir senjorams su pažymėjimais –  3 Eur.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių