Vilniaus paveikslų galerijoje – šiuolaikinio šokio perlai

  • Teksto dydis:

Kultūros naktį Vilniaus paveikslų galerijos kieme vienam vakarui įsikurs šiuolaikinio šokio scena, kurioje bus galima išvysti Lietuvos ir Kroatijos šokių trupių pasirodymus.

Kroatijos šokio trupė „&M Dance Company“ kuria pasirodymus paremtus klasikinio baleto, šiuolaikinio šokio, fizinio teatro pagrindais. Andrea Solomun ir Ema Janković yra skirtingų šokio mokyklų atstovės, tačiau jų bendradarbiavimas kuria judesio kalbą, kerinčią stilių įvairove ir vienove.

Spektaklis „Prison of Decision“ („Sprendimo kalėjimas“) nagrinėja iššūkius, su kuriais susiduria dvi skirtingos asmenybės, bandydamos priimti viena kitos priešybes ir su jomis susitaikyti. Meilė, palaikymas, klausymas, girdėjimas – tai tik maža dalis emocijų, kurios supa du žmones, kai jie bando priimti kitą žmogų tokį, koks jis yra, su visomis jo paslaptimis bei istorijomis. Dviejų šokėjų dinamiškas pasirodymas sujungia skirtingas šokio technikas ir choreografines idėjas. Choreografės ir šokėjos: Ema Janković ir Andrea Solomun „&M Dance Company“. Kostiumai – Slavica Motušić.

Lietuvos urbanistinio šokio teatras „LOW AIR“ pristato šiuolaikinio ir gatvės šokio spektaklį, pastatytą pagal I. Stravinskio kūrinį – „Šventasis pavasaris“. I. Stravinskio kūrinio partitūroje galime atpažinti daugybė lietuvių liaudies melodijų.

Spektaklio scenografija ir choreografija pripildytos lietuviškų tradicijų elementų, kurie supinami su šiuolaikinio ir gatvės šokio choreografija. Spektaklio kūrėjai gilinasi į aukojimo ir pasiaukojimo tradicijas, bei šiuolaikinėje visuomenėje vyraujančio narcisizmo apraiškas. Šiandien mes stengiamės dėl kitų vertybių, aukojame save kitiems dievams: vartojimui ir masei.

Programa:

20.00 ir 21.00 val. &M Dance Company „Prison of Decision“ („Sprendimo kalėjimas“);

23.30 ir 01.00 val. LOW AIR „Šventasis pavasaris“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių