Vilniaus bare – paramos nuo karo kenčiantiems vaikams vakarėliai

  • Teksto dydis:

Vilniaus bare „Dirty Duck“ antrą kartą šiais metais įvyko renginys, kvietęs prisidėti prie pasaulinės iniciatyvos „Children Deserve Better“. Pagrindinis tokių vakarėlių tikslas – rinkti pinigus nuo karo ir kitų negandų kenčiantiems vaikams.

Įkvėpti ankstesnės sėkmės, organizatoriai ateityje ketina tokius vakarėlius organizuoti reguliariai – kas mėnesį.

Netradicinis paramos ir humanitarinių misijų finansavimo lėšų rinkimo formatas yra organizacijos vadovo amerikiečio Shaano Dhanji idėja. Jis įsitikinęs, kad ateityje tokie vakarėliai bus organizuojami ir kituose Europos didmiesčiuose.

„Mūsų patirtis rodo, kad šiais laikais reikia naujų labdaros rinkimo formų, todėl nutarėme suteikti žmonėms galimybę ne tik prisidėti prie kilnaus tikslo, bet ir progą linksmai praleisti vakarą. Pinigų rinkimas vaikams, kuriems tikrai reikia mūsų pagalbos, buvo drąsus, bet visiškai pasiteisinęs eksperimentas. Jo rezultatai – įkvepiantys. Aš nė neabejoju, jog labai greitai šią praktiką perkelsime ir į kitus Europos didmiesčius“, – teigia S. Dhanji.

Viena pagrindinių „Children Deserve Better“ organizacijos veiklos krypčių – vaikų ir jų šeimų išvežimas iš karo niokojamų regionų. Skaičiuojama, kad vieno vaiko evakuacijos operacijai reikia maždaug 1000 eurų.

Tiesa, organizacija neapsiriboja vien vaikų išvežimu iš pavojingų zonų. Tai padariusi, ji pusę metų kiekvieną mėnesį jiems dar skiria po 700 eurų pragyventi ir prisitaikyti prie naujos aplinkos.

Pasaulyje ginkluotų konfliktų gausu, vaikai juose tampa didžiausiomis aukomis. Jie lieka be namų ir artimųjų, praranda galimybę mokytis ir kurti savo ateitį, o dažnai prieš savo norą būna paverčiami kariais arba parduodami į vergiją. S. Dhanji įsitikinęs, jog padėti jiems – būtina. Vyras taip tvirtai tuo tiki, kad tais atvejais, kai nepavyksta surinkti pakankamai lėšų misijoms, jis finansuoja jas asmeninėmis lėšomis.

Skaičiuojama, kad apie 90 proc. ginkluotų konfliktų aukų būna civiliai. Didelė jų dalis – vaikai. Šiuo metu pasaulyje yra 30 milijonų vaikų, kurie dėl karo neteko savo namų. Apie 300 tūkst. vaikų yra paversti kariais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ausra

Ausra portretas
Amazing ! God bless You Shanoo!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių