Vilniaus mokytojų namai jubiliejui ruošiasi iš anksto

Vilniaus mokytojų namai kitąmet įvyksiančiam savo 70-mečio minėjimui ruošiasi iš anksto bei pristato miuziklą „Neregėti sapnai“ pagal rašytojo Igno Šeiniaus kūrinį „Kuprelis“.

„Kiekvienas iš mūsų kartais būna Kupreliu – tuomet, kai nepritampame, atsiduriame netinkamoje vietoje netinkamu laiku“, – sako Kuprelio vaidmenį miuzikle atliekantis Tomas Legenzovas.

Būtent toks, pasak režisierės, ir yra miuziklo tikslas – Igno Šeiniaus „Kuprelyje“ atrasti tas vertybes, kurios yra amžinos ir galioja visiems, nepriklausomai nuo laikotarpio, kuriuo gyvename.

„Perskaičiusi libretą apie Kuprelį, atradau tokias užkoduotas žinutes, mįsles, kurias galima šiai dienai ištraukti, norėjosi ieškoti tų spalvų tarp juodos ir baltos, parodyti, kad yra daugybė spalvų, kurias mes pamirštame bėgdami į darbą, kasdienėje rutinoje, ir tas matoma scenoje“, – pasakojo miuziklo režisierė Gintarė Čepukonytė.

Daugiau apie miuziklą, jame žiūrovų laukiančias staigmenas ir patį jubiliejų žiūrėkite LRT TELEVIZIJOS laidos „Labas rytas, Lietuva“ reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių