Mokytojų namų kiemelyje – Užgavėnių šėlionės

  • Teksto dydis:

Vasario 17 d. 18 val.  tikrosios Užgavėnės vyks Vilniaus Mokytojų namų kiemelyje. Šventė su kapela „Ratilai“ neapseis be tradicinių šėlionių ir šokių. Primiršę itin padoraus elgesio normas, galėsite krėsti visokias išdaigas, pasijuokti vieni iš kitų, išsidūkti. Galėsite dalyvauti Lašininio ir Kanapinio kovoje,  stebėti Morės sudeginimo ritualą, išvaryti susikaupusį blogį, nelaimes, o kartu ir įkyrėjusią žiemą.

Jeigu kartais, kaip dera per Užgavėnes,  nebūsite pavalgę 12 kartų, tai tikrai galėsite padaryti pas mus – Užgavėnių šventėje. Reikia tik atsinešti savo dubenėlį ir  šaukštą – būsite sočiai pavaišinti, nes čia Jūsų lauks ne tik Vilniaus mokytojų namų gaspadinių ant laužo  išvirta riebi kopūstienė, bet ir siekiančių iššūkių firmos „Pontem“ kepėjų iškeptas žemaičių blynas – rekordininkas.

Ar žinote, kad 2012 m. buvo iškeptas sunkiausias žemaičių blynas, kuris svėrė 7,02 kg?  Šį kartą kepsime dar sunkesnį blyną, kurį ketina užfiksuoti „Factum“ rekordų agentūra.

12 val. Vilniaus mokytojų namų ir Lietuvos edukologijos universiteto šmaikštūs persirengėliai kieminės po Vilniaus Senamiestį. Pasiruošusiems blynų, arbatos ar pokštų jie burs ateitį, gydys nuo visų ligų ir aprūpins būtiniausiomis prekėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių