Vilniuje – filmo apie B. Nemcovą premjera

  • Teksto dydis:

Pirmadienio pavakarę Vilniaus įgulos karininkų ramovėje – filmo „Pernelyg laisvas žmogus“ premjera. Vilniuje jis bus rodomas vienintelį kartą.

Tai biografinė dokumentinė drama apie vieną iškiliausių Rusijos žmogaus teisių ir demokratijos gynėjų Borisą Nemcovą. Filmas prikaustė Europos kino festivalių dėmesį, tačiau atsidūrė po Kremliaus didinamuoju stiklu ir tebėra griežtai ribojamas šioje šalyje.

Filmo autorių surinkta archyvinė medžiaga, B. Nemcovui esant gyvam nufilmuotų siužetų, niekur prieš tai nerodytos istorinės informacijos sintezė kelia diskusiją apie Lietuvai išskirtinį dėmesį rodžiusio politiko gyvenimą.

Apie tai prieš prasidedant filmo peržiūrai auditorija bus kviečiama diskutuoti su buvusiu Europos Sąjungos ambasadoriumi Rusijos Federacijoje Vygaudu Ušacku ir žurnalistu Aurimu Peredniu.

„B. Nemcovo gyvenimas neeilinis tuo, kad jis įkūnija šiuolaikinės Rusijos transformaciją ir tragišką likimą. Borisas buvo tikras savo šalies patriotas, demokratas, ir nors mūsų interesai ne visada sutapdavo, išpažįstamų vertybių požiūriu jis buvo vienas iš mūsų. Jis įkūnijo Rusijos piliečius, kurių svajonės gyventi laisvoje ir demokratinėje šalyje iki šiol nerealizuojamos“, - teigia V. Ušackas.

Filmo režisierė Vera Kričevskaja, prodiuseris Michailas Fišmanas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių