Vilniuje prasideda šiuolaikinio meno mugė

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Lietuvos sostinėje, „Litexpo“ parodų rūmuose, prasideda tradicinė šiuolaikinio meno mugė „ArtVilnius’17“, joje planuoja dalyvauti 55 galerijos, apie 200 menininkų iš dviejų dešimčių šalių.

Mugės rengėjai išskyrė Estijos fotografijos sąjungos įkurtą galeriją „Foku“, ji į „ArtVilnius’17“ atveš fotografes Tanją Muravskają ir Anną-Stiną Treumund. Pastaroji – viena pirmųjų Estijos menininkių viešai paskelbusių apie savo homoseksualumą, ši tema yra pagrindinė A.S.Treumund fotografijų ašis.

Galerija iš Prancūzijos „Nivet Carzon“ pristatys kuratorinę ekspoziciją „Hotel Europa“, joje dalyvaus 33 užsienio menininkai, atstovaujantys įvairioms medijoms.

Viena seniausių privačių galerijų Estijoje, dvidešimt metų gyvuojanti Talino „Haus gallery“, mugėje dalyvaus pirmą kartą ir pristatys garsius, tarptautinėje meno rinkoje pripažintus estų menininkus.

Anot organizatorių, šiemet į „ArtVilnius“ grįžta Krokuvos Šiuolaikinio meno muziejus MOCAK. Jo kuratorė Monika Koziol pristatys net 123 muziejaus menininkus, kuriuos padedama išmaniųjų technologijoms sudėjo į vieną lenkų menininko Mariuszo Tarkawiano (Mariušo Tarkaviano)kūrinį.

Meno ir edukacijos centro „Rupert“ kuratoriai specialiai mugei parengė sukurtus reziduojančių menininkų kūrinius, jie bus ir parduodami.

Didelio formato skulptūrų, instaliacijų ir performansų parodoje „Takas“ šiemet numatyta dešimt performansų. Juos rodys tokie garsūs menininkai kaip Raulas Rajangu (Estija), Erikas Alalooga (Estija), Sarah Hadou (Prancūzija) ir Monika Dirsytė (Lietuva).

„ArtVilnius‘17“ programoje bus tęsiama geriausių galerijų bei menininkų rinkimo tradicija, o geriausią jaunąjį menininką tradiciškai piniginiu prizu apdovanos meno mugės mecenatas, advokatų kontora „Cobalt”.

Pernai per keturias mugės dienas apsilankė 21 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skeptikas

Skeptikas portretas
"Kad ir ne žmoniškai, bele kitoniškai..." Ir jau alpstama iš susižavėjimo, nors meno reikia dar įdėmiai ir atkakliai paieškoti. Ne gi šiuolaikinis menas būtinai turi šokiruoti? Visuomenė ir be menininkų pagalbos jau yra šoko būsenoje, tai kam dar tai aštrinti. Menas kaip tik turi žadinti teigiamas emocijas, skatinti grožiui, harmonijai, meilei gamtai ir aplinkai. Kažkodėl tai dabar daug kas pamiršta.

košmaras ......

košmaras ...... portretas
pirmuose sakiniuose reklamuot demoralizacijos '' ašį '' .............
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių