„Vilnius Coffee Festival“ programa atims žadą ne tik kavos gurmanams

  • Teksto dydis:

Penktadienį Vilniuje startavo didžiausias Baltijos šalyse kavos festivalis „Vilnius Coffee Festival“, kurio ašimi šiemet tapo trys kavos čempionatai ir daugybė svečių iš viso pasaulio, atvykusių pasidalinti savo žiniomis ir sukaupta patirtimi kartu su kavos profesionalais, gurmanais ir tiesiog geros kavos mėgėjais.

Festivalyje pamatysite ne tik įspūdingus Lietuvos baristų pasirodymus Kavos ruošimo („Barista“), Piešimo pieno puta („Latte Art“) ir Kavos ragavimo („Cup Tasting“) čempionatuose, bet ir visus geriausius šalies kavos ruošėjus, pademonstruosiančius išskirtines rūšines kavas, įvairius jų paruošimo būdus, derinius su desertais ir kitais gėrimais.

 

Visą savaitgalį menų fabrike „Loftas“ vyksiantis festivalis kviečia ne tik išragauti geriausių mūsų šalies ir svečių iš užsienio šviežiai paskrudintos kavos, paruoštos profesionaliausių Lietuvos baristų, bet ir sudalyvauti edukacinėje festivalio dalyje, kur nemokamai pranešimų kavos tema bus galima klausytis nuo ryto iki vakaro.

 

„Vilnius Coffee Festival 2018“ metu lankytojus atrasti naujus skonius kvies sūrio ir kavos degustacijos, vyksiančios edukacijos erdvėje. Ekspertai atskleis pagrindines, bet mažai Lietuvoje dar žinomas sūrio ir kavos derinimo taisykles, sūrio ir kavos tarpusavio sąsajas bei skonių savybes.

 

Šeštadienį ryte pranešimą apie rūšinę kavą skaitys Italijos kavos revoliucionierius Francesco Sanapo. F. Sanapo papasakos, kur yra takoskyra tarp masinės ir rūšinės kavos kultūrų, ir kaip skiriasi tai, ką atrandame kavos puodelyje, ragaudami masinį produktą ir rūšinę kavą.

 

Sekmadienio popietę viešnia iš Latvijos Ilze Laukaleja, tikra kavos ir mokslo mylėtoja, 6 metus atidavusi mokslams apie maistą ir 3 metus paskyrusi darbui su kava, pristatys savo tyrimus, susijusius su kavos aromatais. Ilze kurs įdomiausią kavos kvapų, poskonių ir biologiškai atkyvių junginių kompoziciją.

 

Festivalio metu perkant kavą bus galima prisidėti ir prie labdaros projekto „Stebuklinga kava“, skatinančio paremti psichologinės, socialinės, psichiatro ir teisinės pagalbos teikimo vaikams, išgyvenantiems psichologines krizes, patyrusiems įvairias prievartos formas, turintiems elgesio ir emocinių sunkumų. Šias veikas vykdo „Paramos vaikams centras“, kuriam yra skiriamos „Stebuklinga kava“ savaitės metu surinktos lėšos.

 

Ir tai vos keletas renginių, vyksiančių jau dešimtajame kavos festivalyje Lietuvoje. Išsamią „Vilnius Coffee Festival 2018“ kavos čempionatų, edukacinę



NAUJAUSI KOMENTARAI

mėgstu kavą, apsidžiaugiau

mėgstu kavą, apsidžiaugiau portretas
vykstančiu renginiu, pamaniau užeisiu, išbandysiu kitokių skonių... :(((( bet kaip sėstis ant pilkos sofutės, ant kurios taip ištaigingai ilsėjosi šuo??? Plaukuotos kavos ir plaukais papuoštų drabužių tikrai nenoriu, beje ir ne tik plaukais, nes šuniukas batukų neturi, o jei ir turėtų - prieš lipdamas ant sofutės jų nenusiautų :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių