Aiškėja popiežiaus vizito Lietuvoje detalės

Vilniaus meras Remigijus Šimašius tiksi, kad rugsėjį vyksiantį popiežiaus Pranciškaus vizitą pavyks išnaudoti miesto reklamai, siekiant pritraukti daugiau turistų.

Su Vilniaus arkivyskupu Gintaru Grušu popiežiaus vizito detales ketvirtadienį aptaręs meras sako, jog miesto tvarkymo darbai bus organizuojami taip, kad netrukdytų vizitui, didelis dėmesys bus skiriamas jį lydinčiai žiniasklaidai.

„Potiomkino kaimų nežaisime, ta proga žolės nedažysime, bet labai natūralu, kad yra dalykų, pavyzdžiui, tuo metu neturi būti vykdomi darbai – jie turi būti užbaigti iki vizito arba pradėti po jo. Be jokios abejonės, reikia sudaryti programą ir žurnalistams, kad jie ne tik popiežių atlydėtų, bet ir miestą pamatytų. Miestas per šią prizmę gali atsiskleisti dideliu grožiu“, – sakė R. Šimašius.

Potiomkino kaimų nežaisime, ta proga žolės nedažysime, bet labai natūralu, kad yra dalykų, pavyzdžiui, tuo metu neturi būti vykdomi darbai.

Sostinėje popiežiaus Pranciškaus vizito metu lankysis apie 200 žurnalistų iš viso pasaulio, vien tik su popiežiumi atvyksta 75 žurnalistų delegacija, skelbia savivaldybė.

Anot R. Šimašiaus, reprezentacinės vietos, kuriose lankysis popiežius, pavyzdžiui Daukanto, Katedros aikštės šiuo metu yra geros būklės ir čia neplanuojama nieko keisti.

Arkivyskupas G. Grušas kviečia Vilniaus savivaldybę tinkamai pasirengti Katalikų bažnyčios vadovo vizitui ir bendradarbiauti sudarant galimybes vilniečiams ir miesto svečiams sutikti popiežių Pranciškų, „išgirsti jo žodžius kiekvienam Lietuvos žmogui“.

„Galime parodyti mūsų sostinės svetingumą, pristatyti pasauliui Vilnių ir Lietuvą“, – arkivyskupijos išplatintame pranešime sako G. Grušas.

Kaip skelbta, popiežius Pranciškus Lietuvoje lankysis rugsėjo 22-23 dienomis, jo vizitas apims Vilnių ir Kauną, vėliau jis vyks į Latviją ir Estiją.

Didžiausi popiežiaus vizito renginiai bus rugsėjo 22 dieną, šeštadienį popietę sostinės Katedros aikštėje vyksiantis popiežiaus susitikimas su jaunimu ir rugsėjo 23-iosios, sekmadienio, Šv. Mišios Kaune. Į didžiuosius renginius bus galima patekti tik užsiregistravus iš anksto (dalyvių registracijos pradžia bus paskelbta vėliau), tačiau ir nesiregistravusieji galės stebėti renginius iš kiek toliau.

Planuojamas Šventojo Tėvo susitikimas su prezidente Dalia Grybauskaite, tikinčiųjų bendruomene, jaunimu, neįgaliaisiais, nuo sovietinių represijų nukentėjusiais tremtiniais ir politiniais kaliniais bei Holokaustą išgyvenusiais žydų tautos atstovais, numatytas apsilankymas Aušros Vartuose, Genocido aukų muziejuje Vilniuje. S. Daukanto aikštėje Vilniuje, prie Prezidentūros popiežius pasveikins šalies žmones, aukščiausius valstybės pareigūnus, užsienio diplomatus, akademinės, meno ir pilietinės visuomenės atstovus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GEDA

GEDA portretas
Net Popiezius gerbia tremtinius ir rengia susitikima su jais,taciau Vilniaus tarpmiestinio susisiekimo vairuotojai juos izeidineja, Birzelio 23d. Vilnius-Kaunas BILIETO NR.50438 issityciojo,kad tokiems teikiama lengvata,ko jis tikrai nedarytu ir t.t.Nemalonu buvo nes ir aplinkui sedejo zmoniu,nesinorejo garsiai pasakyti ir metu nes pats apskaiciuoti nesugebejo, reikejo pasakyti Nemaloni buvo kelione,

Pagarbiai

Pagarbiai portretas
Jei, kaip parašyta: "Vilniaus meras Remigijus Šimašius tiksi, kad rugsėjį vyksiantį popiežiaus Pranciškaus vizitą pavyks išnaudoti miesto reklamai, siekiant pritraukti daugiau turistų.", tuomet Vilniaus meras nesuvokia kas yra Popiežius. Belieka tikėtis, kad jaunasis meras anksčiau ar vėliau vis tik suvoks šios misijos esmę ir svarbą ir nebeskleis į aplinką tokių "šaunios gaspadinės" minčių.

TIKINCIUJU SVENTE

TIKINCIUJU SVENTE portretas
Lietuvai tai didi svente,tikintieji labai laukia susitikimo ir Jo zodziu Lietuvoje.Tai labai jaudinanti kiekviena dora zmogu svente,tai neeiline Dievo dovana musu tautai.Laukiame ne palydos,ne korespondentu,o tik POPIEZIAUS.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių