Aiškinsis, už ką nugriauto Lazdynų baseino administracijai mokėtos algos

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija Vilniaus miesto savivaldybės taryboje kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybės kontrolės ir audito tarnybą, siekiant išsiaiškinti, ar po Lazdynų baseino veiklos nutraukimo nebuvo švaistomos Vilniaus miesto savivaldybės lėšos.

Anot žiniasklaidoje pasirodžiusių pranešimų, 2017 m. liepą, nugriovus Lazdynų baseiną, buvo atleista dalis baseino darbuotojų, o penki administracijos darbuotojai baseine liko darbuotis toliau.

Konservatorių pateiktame kreipimesi teigiama, kad neabejotinų įtarimų kelia tai, jog daugiau nei metus laiko penkiems buvusiems Lazdynų administracijos darbuotojams buvo mokamos algos, nors Lazdynų baseine darbo nebuvo, nes vyko baseino išmontavimo darbai.

„Žiniasklaidoje pasirodę faktai kelia labai rimtų klausimų. Nebeegzistuojančioje įstaigoje - Lazdynų baseine - neva dirbantys žmonės ilgiau nei metus laiko gavo atlyginimą iš Vilniaus miesto savivaldybės sąskaitos. Toks akiplėšiškas miesto lėšų švaistymas yra akivaizdi korupcija. Miesto vadovybė turi nedelsiant situaciją paaiškinti kuo detaliau”, - teigė TS-LKD frakcijos seniūnas Vilniaus miesto savivaldybėje Valdas Benkunskas.

Pasak jo, Vilniaus miesto savivaldybės kontrolės ir audito tarnyba turėtų visą šią istoriją labai atidžiai išaiškinti.

Praėjusių metų vasarą, nugriovus Lazdynų baseiną, didžioji dalis darbuotojų buvo atleisti, tačiau penki administracijos darbuotojai liko darbuotis toliau. Vilniaus miesto savivaldybė tikina, kad administracija turėjo pakankamai darbų visiems metams, tačiau, šaltinių teigimu, darbuotojai visus metus buvo laikomi fiktyviose darbo vietose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Wika

Wika portretas
Nu nieko sau bardakas Vilniaus savivaldybėje! O žmonėms algos vėluoja

Anonimas

Anonimas portretas
cia liberalistai simasiaus ir gentvilo gauja turbut ir su KGBistes zinnia.

per

per portretas
tokius socrunkelius nebelieka indeksacijos pensijom ir tai daroma pastoviai ir samoningai su /globeju/ zinia ir pritarimu......
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių