Aktyvistai rado įtartinų gijų

Vilniečiai viešu laišku kreipėsi į šalies valdžią, reikalaudami nušalinti Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininką Joną Šimėną nuo atliekų deginimo gamyklos klausimo nagrinėjimo.

"Mes, Vilniaus gyventojai, prieštaraudami Regioninės komunalinių atliekų deginimo gamyklos projektui ir prašydami užtikrinti vilniečiams teisę į sveikatą ir į sveiką aplinką Vilniaus mieste, gindami savo socialinius, ekonominius ir sveikatos apsaugos interesus reikalaujame J.Šimėną, kaip Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininką, nušalinti nuo svarstomo klausimo dėl planuojamos Regioninės komunalinių atliekų deginimo gamyklos", – teigiama viešame laiške, skirtame aukščiausiems šalies vadovams ir Vilniaus merui Viliui Navickui.

Gyventojų teigimu, J.Šimėnas iki tapdamas Seimo nariu dirbo bendrovės "Bionovus" Mokslinių tyrimų departamento direktoriaus pavaduotoju. Pastaroji bendrovė priklauso koncernui "Rubicon group", kuris yra vienintelis Regioninės komunalinių atliekų deginimo gamyklos akcininkas. J.Šimėnas savo biografijoje taip pat nurodo, kad iki tapdamas Seimo nariu jis dirbo Lietuvos biomasės asociacijos "Litbioma" direktoriumi. Ši asociacija taip pat glaudžiai susijusi su "Rubicon group".

Laiške taip pat pabrėžiama, kad visuomenė per pradinį etapą negavo jokios kokybiškos informacijos apie numatomą statyti Vilniaus regioninę buitinių atliekų deginimo gamyklą.

Gyventojai piktinasi, kad nepaisydamas daugiau nei 8 tūkst. vilniečių parašų ir protestų, Vilniaus miesto administracijos direktorius Gintautas Paluckas pritarė atliekų deginimo gamyklos poveikio aplinkai vertinimo ataskaitai.

"Mes reikalaujame anuliuoti jo (G.Palucko, – red. past.) parašą ir atleisti G.Palucką iš užimamų Vilniaus miesto administracijos direktoriaus pareigų", – rašoma laiške.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių