Angelų sargų dieną sostinėje – kinologų, motoakrobatų, žirgų ir „Aro“ kovotojų šou

Artėjant Angelų sargų dienai, susikūrimo šimtmetį minėsianti Lietuvos policija vilniečius ir miesto svečius šeštadienį sukvietė į Katedros aikštę.

Vidurdienį iškilmę pradėjo rikiuotė, iškilminga Lietuvos policijos mokyklos kursantų priesaika, Vidaus reikalų ministerijos Reprezentacinio pučiamųjų orkestro programa.

Pasirodymą surengė raitosios kuopos pareigūnai ir žirgai, Vilniaus apskrities policijos Mobilios kuopos pareigūnai, policijos kinologai ir jų augintiniai.

Kelių policijos ir motoakrobatų pasirodymą keitė rinktinės „Aras“ kovotojai, demonstravę nusileidimą iš sraigtasparnio.

Renginyje veikė interaktyvi supažindinimo su policijos veiklomis zona, vaikų pramogų zona.

Policijos darbu besidomintys gyventojai galėjo susipažinti su specialiosiomis priemonėmis, naujausiais policijos automobiliais ir motociklais, judriąja policijos vadaviete. Savo veiklą ir turimą įrangą pristatė kolegos iš kitų įstaigų bei padalinių.

ELTA primena, kad Angelų sargų arba Policijos diena minima spalio 2-ąją.

Lietuvos policijos istorija prasidėjo nuo 1918-1924 metų Lietuvoje įkurtos milicijos organizacijos, kurioje dirbo milicininkai savanoriai.

1924 metų sausio 1 dieną milicija oficialiai pervardyta į policiją.

Atkuriant nepriklausomos Lietuvos valstybės institucijas, 1990 metų gruodžio 11 dieną priimtas Lietuvos Respublikos policijos įstatymas, sukurta ir Vilniaus arkikatedroje bazilikoje pašventinta policijos vėliava, kurioje įrašyti žodžiai: „Įstatymas ir teisėtumas“. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Policininkų maskaradas Katedros aikštėje.Vakare kaukių balius su gausybe alkoholio visuose Lietuvos kalėjimuose.Tegyvuoja lietuviška teisėsmauka.

...

... portretas
Pademonstravo tech.priemones, kuriomis mus demonstracijose muš?..

Komedija

Komedija portretas
A mum reikalinga toki menka dena? Giriau padarytu "romu dena"! Taboras sumazintu kaina ir uzpiltu Vilniu!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių