Ant vyriausybės stalo – naujas planas iš sostinės centro iškelti Lukiškių kalėjimą

Ant vyriausybės stalo – naujas planas iš sostinės centro iškelti Lukiškių tardymo izoliatorių-kalėjimą. Suskaičiuota, kad jo gyventojai laisvai tilptų kitose įkalinimo įstaigose.

Tereikia suremontuoti ar rekonstruoti keletą pastatų. Paramą tam jau pažadėjo Norvegija.

Idėjos, kaip ir kur iškelti Lukiškių tardymo izoliatorių-kalėjimą iš Vilniaus centro, ore sklando jau daugiau nei dešimtmetį. Prieš 6 metus paskelbtas konkursas žlugo. Atsisakyta ir viešosios ir privačiosios partnerystės būdu statyti naują kompleksą Liepkalnyje, kuriame būtų visos Vilniaus įkalinimo įstaigos.

„Mes turėjome alternatyvą – [...] už 250 mln. eurų padaryti viešo ir privataus sektoriaus „bendradarbiavimą“ ir iškelti įstaigą, tai dabar teisingumo ministras pasiūlė realius sprendimus. Jo projektas turėtų būti įgyvendintas per 3–4 metus“, – sakė premjeras Saulius Skvernelis.

Dabar ant premjero stalo – naujas projektas: dalį kalinčiųjų Lukiškėse perkelti į Pravieniškių kalėjimą, kitus, kartu su tardymo izoliatoriumi, įkurdinti Vilniaus antrųjų pataisos namų teritorijoje. Kažkiek tektų perkelti ir į kitas įstaigas. Esamų pastatų remontui ar rekonstrukcijai esą reikėtų 15 mln. eurų, šios lėšos būtų skirtos iš Norvegijos finansinės programos.

„Kelsim Lukiškes kartu su Sniego gatve. Ten 2 ha teritorija, yra tik 20 žmonių – 100 kv. m pusiaukelės namai. Iš esmės tie žmonės tik nakvoja. Juos perkelsim į kitą vietą“, – pasakojo teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

Buvęs pareigūnų kalėjimas Sniego gatvėje, Naujininkuose, tuščias jau nuo pernai. Tačiau čia beveik porą metų veikiančių pusiaukelės namų taip lengvai iškelti gali ir nepavykti. LRT žiniomis, už Norvegijos lėšas remontuoti pusiaukelės namai, pagal įsipareigojimus, šioje vietoje veikti turi dar bent 3 metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Gal paprasčiausiai reikia tvorą aplink Seimą atitvert?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių