Antakalnio gatvėje naktį bus tiesiamas naujas asfaltas

  • Teksto dydis:

Rekonstruojamoje Vilniaus Antakalnio gatvės atkarpoje nuo Žolyno iki Šilo gatvės trečiadienio naktį bus pradėtas kloti naujas asfaltas.

Iki rugpjūčio 7 d. šioje beveik kilometro ilgio gatvės atkarpoje bus ištisai paklota nauja asfalto danga. Gatvės atnaujinimo darbai bus užbaigti iki rugsėjo – pakeisti kelio bortai, sutvarkyti įvažiavimai į daugiabučių kiemus, pakeisti lietaus nuotekų šuliniai, pakloti nauji šaligatviai, pranešė Vilniaus savivaldybė.

Asfaltuojant daugiau kaip 20 metų netvarkytą gatvę transporto eismas bus ribojamas vienoje eismo juostoje pasirinkta važiavimo kryptimi ne piko metu. Savivaldybė atsiprašo Antakalnio gyventojų už laikinus nepatogumus dėl technikos keliamo triukšmo nakties metu ir tikisi geranoriškumo, abipusio supratimo. Atnaujinta gatvė taps patogesnė, o naktiniai darbai būtini tam, kad dienomis nesusidarytų transporto spūstys ir remontas vyktų žymiai greičiau.

Sutvarkius šią gatvę didžiausią naudą ir patogumą iškart pajus daugiau kaip 50 tūkstančių vilniečių, kurie kasdien važiuoja iš Antakalnio ir aplinkinių rajonų į miesto centrą ir atgal.

Prieš dvejus metus buvo atnaujinta Antakalnio gatvės atkarpa nuo Nemenčinės plento iki Žolyno gatvės, o šiemet bus sutvarkyta atkarpa iki Šilo tilto ir sankryža, o vėliau numatyta rekonstruoti ir likusią daugiau kaip 2 km ilgio gatvės atkarpą nuo Žolyno gatvės iki Olandų, Antakalnio, T. Kosciuškos žiedinės gatvių sankryžos.

Šiuo metu tvarkomos Uosių, Retkonių, Totorių, B. K. Balučio, Žarijų, Baltosios Vokės, Geležinio Vilko, Oslo, Verkių, Justiniškių ir kitos sostinės gatvės.

Šiemet sostinė užsibrėžė išasfaltuoti net 80 km miesto gatvių ir apie 10 km iš jų – žvyrkelių, tam skiria rekordines lėšas – 27 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių