Antrosios kadencijos siekiantis R. Šimašius: tikiu savo pergale

Kandidatas į Vilniaus merus Remigijus Šimašius neslepia, kad jis tikisi laimėti antrąjį mero rinkimų turą.

Pasak jo, pirmasis jo žingsnis tapus meru bus sutelkti stiprią koaliciją ir toliau tęsti darbus Vilniaus labui.

„Tikros derybos su koalicijomis, kaip ir sakiau, bus po antrojo turo. Partijos, kurios praėjo į tarybą, jos ir pačios išreiškė norą - ir konservatoriai, ir „valstiečiai“. Bet laikausi tos nuostatos - kada laimės meras, tada ir derėsimės. Su visais apsišnekėjome, baigsis antrasis turas ir šnekėsime“, - sakė dabartinis Vilniaus miesto meras.

R. Šimašius neslėpė, kad tiki savo pergale ir galės toliau realizuoti savo vizijas Vilniaus miestui.

Noriu padėkoti tiems vilniečiams, kurie nepatingėjo atsikelti nuo sofų ir nueiti iki balsadėžių balsuoti ir išreikšti savo pilietinę poziciją.

„Noriu padėkoti tiems vilniečiams, kurie nepatingėjo atsikelti nuo sofų ir nueiti iki balsadėžių balsuoti ir išreikšti savo pilietinę poziciją. Pirmiausia aš tikiuosi laimėti, tikiuosi palaikymo ir kad vilniečiai mane palaiko, ir koks rezultato skirtumas bus - nėra svarbu. Svarbiausia, kad kūrybingo Vilniaus idėja būtų išlaikyta (...) Aš tikiuosi, kad vilniečiai balsavo ne prieš skolas, ne prieš A. Zuoką, o balsavo už mano miesto viziją. Aš tikrai labai to tikiuosi, kad balsavo už tas vertybes, kuriomis Vilnius didžiuojasi“, - teigė jis.

Paklaustas, kaip vertintų antrojo turo rinkimų kampaniją, R. Šimašius neigė, kad ribos buvo labai peržengtos.

„Antrame ture, kuomet liko du oponentai, galbūt aistra labiau pasimatė ir stebėtojams, ir rinkėjams, ir patiems kampanijos dalyviams. Taip, ji buvo intensyvesnė emociškai. Kita vertus, nevertinčiau taip, kad kažkokios ribos buvo labai peržengtos. Žinoma, apie ribų peržengimą galėsime šnekėti po finansinių ataskaitų ir pažiūrėsime, ar korektiškumo buvo laikomasi“, - sakė jis.

Pirmieji išankstiniai rezultatai suskaičiavus 7 apylinkių balsus (iš 151): A. Zuokas turi 45 proc. R. Šimašius - 54 proc. vilniečių palaikymą.

Pirmajame savivaldybių rinkimų ture R. Šimašius surinko 37,33 proc. rinkėjų balsų, antroje vietoje liko A. Zuokas su 22,70 proc.

R. Šimašiaus rinkimų komitetas laimėjo pagal gaunamų mandatų savivaldybės taryboje skaičių: jiems atiteks 17 mandatų 51 vietos savivaldybės taryboje. A. Zuoko ir vilniečių koalicija „Laimingas Vilnius“ surinko 10 mandatų, Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) - 9, Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicija „Krikščioniškų šeimų sąjunga“ - 6, Darbo partija - 5 mandatai, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) - 3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių