Apie tūkstantis žmonių žygiavo tautininkų eitynėse Vilniuje

Maždaug tūkstantis žmonių šeštadienį žygiavo kasmetinėse tautininkų eitynėse Vilniuje.

Jų dalyviai nešėsi deglus, Lietuvos valstybės ir istorines vėliavas. Minioje buvo matyti didelis plakatas su užrašu trispalvės fone „Lietuva yra čia“.

Žygiuojantys tautininkai taip pat skandavo įvairius šūkius, dainavo patriotines, partizanų dainas. Praeidami pro Signatarų namus senamiestyje eitynių dalyviai skandavo: „ačiū“.

Kritikuojamą tautininkų šūkį „Lietuva – lietuviams“ buvo galima girdėti tik minios gale, kur jį skandavo keliolika jaunuolių.

Valandą vykusios eitynės tęsėsi nuo Aušros vartų iki Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekos, kur kabo atminimo lenta karininkui Jonui Noreikai – Generolui Vėtrai.

„Kadangi šiemet švenčiame 70-ąsias Lietuvos laisvės kovų sąjūdžio deklaracijos metines, nusprendėme pasirinkti vieno iš jos vadų atminimo lentą ir pagerbti Jono Noreikos vardą. Manome, kad tiek Jonas Noreika, tiek Adolfas Ramanauskas - Vanagas yra mūsų Lietuvos didvyriai, kurie kovojo už Lietuvos laisvę ir manome, kad jie verti pagerbimo“, – BNS sakė vienas iš renginio organizatorių, jaunimo organizacijos „Kryptis“ vicepirmininkas Tomas Aleknavičius.

Eitynes stebėjusių policijos pareigūnų teigimu, jose žygiavo apie tūkstantis žmonių.

„Dalyvauju eitynėse pirmą kartą ir dėl to jaučiuosi pakiliai. Dabar tikrai nuoširdžiai pradėjo rūpėti, kad mes visgi 101 metus esame tokie, kokie dabar. Daugiau pradėjau domėtis ir natūraliai atėjo noras būti to dalimi. Matyti gatvėse, autobusuose žmonės, persirengę vėliavos spalvomis, šypsenos jų veiduose, labai gera, galėtų taip būti kiekvieną dieną“, – BNS sakė 22 metų šokio pedagogiką studijuojanti Vincenta.

Tėvynė yra tam, kad ją gintum.

71 metus einantis vilnietis Medardas sakė, jog jaučiasi valstybės patriotu.

„Tėvynė yra tam, kad ją gintum. Kažkas ją bando panaudoti kaip kortelę nuolaidoms – po pasaulį pasivaikšto, o čia atvažiuoja dantukų pasigydyti pigiai“, – sakė vilnietis. 

Lietuvoje šeštadienį minimos 101-osios valstybės atkūrimo metinės.

Tautininkai įprastai kasmet rengia eitynes kaip alternatyvą oficialioms Vasario 16-osios ir Kovo 11-osios eisenoms.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Veryga

Veryga portretas
sucipsuos visus sunis,kurie loja pries Lietuvos laisve.

Skwernelys

Skwernelys portretas
Jega,ives tvarka ,vagis sugaudys, - duonele vel bus pigi! Kubyliu pasodins, uz pensiju sumazinima.

Žiniasklaida

Žiniasklaida portretas
kai vyksta Tapino mitingai tai vietoje 100 rašo 1000.Na o šį kart kai buvo 8000 tai rašo tą patį 1000. Ant tiek įprato šeškauti ir meluoti kaip kam reikia, kad net nemirksi.Gėda.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių