Aplinkosaugininkų tikrinamų autoservisų meistrai apsimeta net klientais

  • Teksto dydis:

Ant grindų – ežerai panaudotos variklio alyvos, aplink kalnai metalo laužo, akis badančios padangų krūvos, dirbtuvių krosnyje plastiku dvokiantys nuodėguliai – taip atrodo kai kurie sostinės autoservisai. Aplinkosaugininkų teigimu, tikriems profesionalams turėtų rūpėti ne tik atlygis už sutvarkytą kliento automobilį, bet ir aplinka. Tačiau realybė kitokia – aplinkosaugininkų tikrintų autoservisų meistrai, bijodami gresiančios atsakomybės, apsimetė net klientais.

Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Vilniaus miesto agentūros pareigūnai atliko kai kurių sostinės automobilių servisų ir detalių parduotuvių patikrinimą. Tam, kad neišgąsdintų galimų pažeidėjų, vienas iš pareigūnų į reidą vyko neuniformuotas. Dažnai gamtai kenkiantys asmenys, pajutę pavojų, tiesiog išsilaksto.

Į reidą aplinkosaugininkai susiruošė sulaukę gyventojų skundų. Nuvykus į šalia Vilniaus oro uosto esančią teritoriją ir įvertinus dirbtuvių aplinką, pažeidimai buvo matomi plika akimi: aikštelė neturėjo nelaidaus grindinio, tiesiai ant žemės buvo sukrautos automobilių liekanos.

„Spėju, kad ši [transporto priemonių ardymo] veikla yra nelegali, nes transporto priemonės laikomos lauke ant skysčiams laidžios dangos – grunto. Bet kuriame leidime pamatysite, kad, jeigu laikoma lauke, turi būti asfaltuota, valymo įrengimai turėtų būti“, – sako Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Vilniaus miesto agentūros vedėjo pavaduotojas Vytautas Račkauskas.

Bet kuri su automobilių remontu ar ardymu susijusi veikla privalo būti registruota. Aplinkos apsaugos agentūroje jokių duomenų apie šią teritoriją pareigūnai neturi.

Apie aplinkosaugininkų reidą verslininkai įspėti nebuvo. Patikrinimo metu kilo sujudimas, o kai kurie vartai netikėtai užsirakino. Vis dėlto šiek tiek palaukę pareigūnai sutiko poros įmonių vadovus, kuriems dėl netvarkingų atliekų tvarkymo dokumentų ir neženklintų aplinkai pavojingų medžiagų bei atliekų skirtos baudos.

Aplinkosaugininkai aptiko ir jokios iškabos neturinčias dirbtuves, kurių netvarka iš tolo badė akis. Vos pamatęs tikrintojus iš garažo spruko darbiniais drabužiais apsirengęs vyras, tikinęs esąs klientas.

Plačiau apie aplinkosaugininkų reidą – laidos „Gamtos inspektoriai“ reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pikts

Pikts portretas
Garaziukai= mokesčių slėpimas, gamtos teršimas, garantijų 0%, darbo saugos nesilaikymas, ......

tam antanas

tam antanas portretas
apie mentaliteta! tai cia griniausias tvarteliniu!

Anonimas

Anonimas portretas
Kokie dar išankstiniai įspėjimai ? Visus tuos garažinius servisiukus reikia tikrinti ir bausti.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių