Apylinkės teisėja ir buvusi STT darbuotoja dirbs Vilniaus apygardos teisme

Teisėjų taryba penktadienį posėdyje pritarė prezidentės siūlymui Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėją ir buvusią ilgametę Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) darbuotoją Ingą Staknienę skirti Vilniaus apygardos teismo teisėja.

Prezidentės dekretui dėl šios teisėjos skyrimo į aukštesnes pareigas nagrinėjant civilines bylas vieningai pritarė 19 tarybos narių.

Prieš tai, vasario 8 dieną, vykusiame neeiliniame posėdyje buvo nutarta atidėti šio klausimo svarstymą kitam posėdžiui, nes tarybos nariai panoro išsamiau išanalizuoti kandidatės veiklą, darbo rezultatus.

Teisėjų tarybos pirmininkas Algimantas Valantinas atkreipė dėmesį, kad atliekant patikrinimus, buvo nustatyta, kad I. Staknienė galėjo padaryti procedūrinių pažeidimų, buvo įtarimų, jog dėl formalaus požiūrio ji atsisako priimti pernelyg daug ieškinių.

Posėdyje dalyvavusi I. Staknienė paaiškino, kad trijose civilinėse bylose atsisakė skirti parengiamuosius posėdžius ir taupydama laiką dėl tokio savo sprendimo nerašė nutarčių, juolab, kad jos yra neskundžiamos.

Prezidentės patarėja Rasa Svetikaitė atkreipė dėmesį, kad paskutinėje atrankoje I. Staknienė užėmė antrą vietą, surinko daugiau nei 90 balų, jau 13 metų dirba teisėja.

44 metų Inga Staknienė daugiau nei prieš 20 metų karjerą pradėjo tuometinėje VRM Transporto policijos valdyboje, dirbo jaunesniąja inspektore.

Beveik dešimt metų, 1997-2006 metais ji dirbo Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT) tardytoja, specialiste, paskui tapo Širvintų rajono apylinkės teismo teisėja, 2010 metais pradėjo dirbti teisme Vilniuje. Jos stažas teisinėje sistemoje – 21-eri metai.

Atrankos komisija savo išvadoje pažymėjo, kad I. Staknienė gerai organizuoja savo ir su ja dirbančio teismo personalo darbą.

Laisvos vietos šiame teisme atsiranda nusprendus kai kuriems teisėjams pereiti dirbti į aukštesnės pakopos teismus, taip pat teisėjams išeinant į pensiją. Vienas šio teismo civilines bylas nagrinėjusių teisėjų Henrichas Jaglinskis ketvirtadienį buvo suimtas 10-čiai parų teisėjų ir advokatų korupcijos byloje, jo kaip teisėjo įgaliojimai yra sustabdyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liudvikas

Liudvikas portretas
Siaubas! Kaip tokia galima skirti teisėja, kuri savo melagingus, nesąžiningus ir neteisingus sprendimus skelbia Lietuvos Respublikos vardu ir taip apdergia Lietuvą! Ši parsidavėliška bobelė, kitaip net liežuvis neapsiverčia jos pavadinti, nesugeba, arba tyčia, sulyginti dviejų datų pateiktuose rašytiniuose įrodymuose, nesugeba suprasti apskaitos ir viską kas jai sakoma savo sprendime išverčia sau naudinga melaginga puse. Vienžo, arba ji buka kaip bato aulas, arba mokanti gudriai parsiduoti!

Anonimas

Anonimas portretas
Dabar savus grybauskaite sukis kad prasigyventu prasideda priesrinkiminis haosas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių