A.Štaras pateko į prokurorų akiratį

Bendrovės „City service“ vadovai prašo Vilniaus prokurorų iškelti baudžiamąją bylą sostinės vicemerui Arūnui Štarui už piktnaudžiavimą valdininko įgaliojimais.

A.Štaras kaltinimas tyčia vilkinęs savivaldybės įmonės „Lazdynų būstas“ privatizavimą. Viešas „Lazdynų būsto“ privatizavimo konkursas įvyko šių metų balandžio 16 d., o beveik 8 mln. litų verta įmonės pirkimo ir pardavimo sutartis ir šiandien dar nepasirašyta.

p>Per šį laikotarpį įvyko daugiau nei šeši privatizavimo komisijos posėdžiai, kuriems vadovavo A.Štaras, tačiau klausimas kaskart buvo atidedamas.

„City service“ atstovas spaudai Vilius Mackonis tvirtino, kad į Vilniaus apygardos prokurorus kreiptasi manant, jog privatizavimo komisijos pirmininkas A.Štaras, delsdamas pasirašyti sutartį, piktnaudžiauja valstybės tarnyba. Įmonės vadovai reikalauja iškelti vicemerui baudžiamąją bylą.

Situacija – paini

„Vilniaus diena“ rašė, kad sutartis nepasirašoma, nes savivaldybės privatizavimo komisija nesugeba susitarti, kaip elgtis su Lazdynų rajone esančia automobilių stovėjimo aikštele, kuri dabar priklauso savivaldybės įmonei „Lazdynų būstas“.

Vos tik bus pasirašyta „Lazdynų būsto“ privatizavimo sutartis, įmonės turtas, o kartu ir aikštelė, pereis balandį konkursą laimėjusiai koncerno „Rubicon group“ įmonei „City servis“.

A.Štaras užsimojęs į sutartį įtraukti punktą, kad pusantro milijono litų vertą aikštelę gali išpirkti savivaldybė. Esą tai įpareigoja praėjusios tarybos sprendimas. Tačiau Vilniaus apskrities viršininko administracija tikina, kad po aikštele esanti žemė priklauso valstybei, vėliau ji bus grąžinta teisėtiems savininkams, kurie gali pareikalauti aikštelės statinius iškelti.

Nepaisydamas apskrities administracijos įtikinėjimų A.Štaras, statinius už pusantro milijono litų pirktų kaip garantą, kad žemė atiteks ne „Rubicon group“, o teisėtiems savininkams.

Atsakyta tuo pačiu

Vakar iš prokurorų grįžęs A.Štaras „Vilniaus dienai“ galiausiai atskleidė, kodėl nenori atiduoti aikštelės statinių: sargo būdelės, asfalto ir tvoros į „Rubicon group“ pavaldžiosios įmonės rankas.

„Jūs naiviai galvojate, kad jeigu yra apskrities sprendimas žemę grąžinti savininkams, tai „Rubicon“ įmonė, gavusi aikštelės statinius, sklypo nepasiims. Gavusi statinius įmonė kreipsis į teismą dėl žemės nuomos ir jį garantuotai laimės. Antraip kodėl pas mane veržiasi ponas Elzbergas (buvęs savivaldybės Teisės departamento direktorius) ir ponas Lapinskas („City servis“ generalinis direktorius – red. past.) ir reikalauja, kad aš nedelsdamas pasirašyčiau privatizavimo sutartį? Aš patiriu spaudimą!“ – tikino vicemeras.

Atsakydamas į „City service“ vadovų ataką, A.Štaras „Rubicon group“ pavaldžiąją įmonę taip pat apskundė Vilniaus prokurorams už valstybės tarnautojui daromą spaudimą, turto iš savivaldybės prievartavimą bei valdininko šmeižtą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių