Atgimsta Šnipiškės: bus rekonstruojama Giedraičių gatvė

  • Teksto dydis:

Sostinės tarybos nariai priėmė sprendimą rekonstruoti vieną svarbesnių Šnipiškių seniūnijai susisiekimo arterijų – Giedraičių gatvę, informavo Vilniaus savivaldybė.

Bus rekonstruota beveik 1 km gatvės atkarpa nuo Lvovo iki Žalgirio g. ir 0,2 km S. Fino gatvės atkarpa nuo Giedraičių iki Kalvarijų g. Šalia rekonstruojamos gatvės bus nutiestas ir naujas dviračių takas, nauji šaligatviai ir atnaujintos komunikacijos. Planuojama, kad pavasarį prasidėsianti rekonstrukcija truks 8 mėnesius.

„Mūsų miestas plečiasi ir gražėja, auga investicijos, tobulėja miesto urbanistinė struktūra. Matome, kaip keičiasi ir istorinis miesto priemiestis, o dabar naujasis centras - Šnipiškių rajonas. Per keletą metų čia buvo pastatyti nauji verslo centrai, nauji gyvenamieji namai, todėl natūralu, kad kyla poreikis modernizuoti ir gatvių tinklą", - sako Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Giedraičių ir S. Fino gatvių rekonstravimo naudą pajus ne tik Šnipiškių seniūnijos rajono gyventojai, bet ir šalia esančių įstaigų bei įmonių darbuotojai. Ši gatvė tampa vis svarbesnė susisiekimo su miegamaisiais rajonais atšaka, todėl čia bus ne tik atnaujinama kelio danga, bet ir įrengtas daugiau nei 1 km dviračių takas.

Taip pat Giedraičių ir S. Fino gatvių rekonstrukcijos projekte numatyta atnaujinti elektros tinklus, pastatyti naujas apšvietimo atramas, įrengti paviršinių nuotekų šalinimo tinklą. Giedraičių ir S. Fino gatvių rekonstrukcijai numatyta skirti daugiau nei 2 mln. eurų ES lėšų, iš Savivaldybės biudžeto – beveik 950 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lee

Lee portretas
Sita gatve nors asfaltuota. O Kernaves, Daugeliskiu...Milijonas projektu aplink, kazin kada prades nors viena?

tep

tep portretas
rekonstruoti...geriau Kalvariju gatve centre saligatvius perklokit nes vien duobes! ar jums negeda nuo zmoniu? duobe ant duobes sale savivaldybes!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių