Atgyjanti Neries krantinė vilioja naujakurius

  • Teksto dydis:

Daugiau nei 40 metų nerekonstruota Neries krantinė sulaukė baigiamojo atnaujinimo etapo: prieš porą metų atnaujinus žemutinę krantinės dalį, pagaliau rekonstruojami ir šlaitai bei viršutinė krantinės terasa, viešosios erdvės. Anot NT ekspertų, krantinės teritorija tampa mėgstama miestiečių laisvalaikio leidimo vieta, užkariauja ir nekilnojamojo turto ieškančių naujakurių širdis.

Didelės permainos

Vilniečiai jau kurį laiką kone visame dešiniajame Neries krante mato plušant darbininkus – čia vyksta krantinės rekonstrukcijos baigiamasis etapas. Iki 2019 m. pabaigos suplanuota visiškai atnaujinti krantinę nuo Tuskulėnų dvaro iki pat Žaliojo tilto. Čia bus įrengiamos aktyvaus laisvalaikio ir rekreacijos zonos prie Baltojo tilto, kuriose vilniečiai sportuos lauko gimnastikos aikštelėse, naudosis lauko treniruoklių ir vaikų žaidimų aikštelėmis.

Kaip rugsėjį skelbė Vilniaus miesto savivaldybė, planuojama, kad Neries krantinė pasikeis neatpažįstamai. Neries dešiniojo kranto rekonstrukcijos metu bus atnaujinti dviračių ir pėsčiųjų takai, elektros tinklai, vandentiekis, buitiniai ir paviršiniai nuotekų tinklai.

Šiuo metu tvarkomi laiptai, terasos ir aikštelės esamuose šlaituose. Vėliau bus įkomponuojami mažosios architektūros elementai, atsiras modernus apšvietimas, takų ženklinimas. Bus tvarkomi želdiniai, formuojama augmenija.

Dviračių ir pėsčiųjų takai šiuo metu tiesiami nuo Žaliojo iki Baltojo tilto. Rekonstrukcijos darbai Upės gatvės dalyje tarp Kalvarijų ir G.Baravyko gatvių atliekami etapais, kas 300 m. Taip siekiama užtikrinti saugų pėsčiųjų eismą. Laikinai panaikintas automobilių stovėjimas ir iš dalies susiaurinta važiuojamoji dalis, vietoje stovėjimo vietų įrengta laikina pėsčiųjų eismo juosta. Šie trumpalaikiai nepatogumai ateityje leis džiaugtis nauja patogia infrastruktūra.

Vėliau darbai vyks nuo Baltojo tilto iki G.Baravyko gatvės. Ši vilniečių mėgstama erdvė taip pat bus visiškai atnaujinta, įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai.

Keisis ir aikštynai

Vilniaus miesto savivaldybė taip pat informuoja, kad teritorijos prie Baltojo tilto pertvarkymo metu bus išmontuotos senos sporto aikštelės ir kompleksiškai atnaujinta sporto zona. Bus įrengtos devynios naujos paplūdimio tinklinio aikštelės su nauja smėlio danga, iš kurių viena bus aptverta tribūnomis ir skirta profesionaliems tarptautiniams turnyrams rengti.

Po tribūnomis numatytos persirengimo patalpos, tualetai ir dušai. Bus įrengtas naujas visos sporto ir laisvalaikio erdvės apšvietimas. Sporto aikšteles planuojama įrengti jau kitų metų pavasarį.

Dešiniosios Neries krantinės rekonstrukcijos projektas finansuojamas iš sostinės savivaldybės biudžeto ir ES lėšų. Darbų vertė – daugiau kaip 6,5 mln. eurų.

Naujakurių trokštama vieta

Stebint visus esamus ir planuojamus Neries krantinės pokyčius, nenuostabu, kad Neries krantinė tampa itin populiari ir tarp naujakurių, kurie ieško kokybiško naujo būsto labai arti miesto centro. Tokią paklausą pastebėję NT plėtotojai čia ne tik stato daugiabučių namų kvartalus, bet ir prisideda prie nenaudojamų teritorijų miesto centre konversijos.

Bene aktyviausiai dešiniajame Neries krante investuoja ir naujus projektus plėtoja bendrovė „Hanner“, kuri šioje miesto vietoje jau pastatė prestižinį „Pilies apartamentų“ kvartalą, o šiuo metu stato „Centro rezidencijos“ namus.

Netoli nuo upės kompanija vykdo ir kitą didelės apimties konversijos projektą – buvusio „Žalgirio“ stadiono vietoje plėtojamas modernus „Business Stadium“ kvartalas, kuriame bus ne tik gyvenamieji namai, bet ir verslo centrai, kuriamos išskirtinės viešosios erdvės.

Anot kompanijos „Hanner“ valdybos pirmininko Arvydo Avulio, pastaruoju metu vis daugiau žmonių renkasi būstą centrinėje miesto dalyje, nes nenori gaišti laiko eismo spūstyse.

Teigiama, kad kompanijos plėtojamas mažaaukštės statybos ir išskirtinės architektūros projektas „Pilies apartamentai“ yra būtent toks – tai kvartalas žmonėms, norintiems gyventi arti visų kasdieniam gyvenimui reikalingų objektų: biurų, vaikų darželių ir mokyklų, Vilniaus senamiesčio, pramogų ir laisvalaikio bei visų Vilniaus senamiesčio traukos objektų.

Nuo kvartalo – vos 8 min. kelio pėsčiomis iki Vilniaus senamiesčio ir Arkikatedros, per 15 min. galima nužingsniuoti iki Bernardinų sodo, Operos ir baleto ar Nacionalinio dramos teatrų.

„Naujakuriai kaip didžiausius projekto pranašumus, be išskirtinės miesto vietos, įvardija projekto modernumą, namuose pritaikytus dizaino ir techninius sprendimus: grindinį šildymą, nuotoliniu būdu nuskaitomus skaitiklius, medinius langus, išmaniųjų namų sistemas“, – vardija A.Avulis.

Investuoja toliau

NT investicijų kompanijos „Hanner“ atstovai teigia, kad Neries pakrantės apylinkės turi didelį potencialą, todėl investuoti čia planuojama ir toliau. Tokių planų praktinis pavyzdys – kitas jau populiarumo tarp naujakurių sulaukęs gyvenamasis kvartalas „Centro rezidencija“. Šis projektas taip pat yra visiškai netoli Neries krantinės, greta „Pilies apartamentų“.

Vasaros pabaigoje „Hanner“ paskelbė tęsianti projekto „Centro rezidencija“ plėtrą ir pradedanti antrojo etapo statybas. Šiame etape jau statomi trys mūriniai A+ energinės klasės daugiabučiai namai. Kompanija rinkai pasiūlė 133 naujus butus, kurių plotas nuo 29 iki 85 kv. m.

Į sostinės Rinktinės gatvėje esančio projekto „Centro rezidencija“ antrąjį etapą kompanija „Hanner“ planuoja investuoti 8 mln. eurų, statybas numatoma baigti 2019 m. IV ketvirtį.

„Pirmasis etapas, kurį baigsime jau šių metų pabaigoje, pasižymėjo dideliu pirkėjų susidomėjimu nuo pat jo plėtros pradžios, jame jau parduota daugiau nei 80 proc. butų. Antrojo etapo vizija nesikeičia, jame svarbiausias lieka kokybės, novatoriškumo ir patogios vietos gyventi derinys“, – teigė „Hanner“ valdybos pirmininkas A.Avulis.

Antrojo „Centro rezidencijos“ etapo gyventojai taip pat galės rinktis iš 118 vietų automobiliui požeminėje aikštelėje. Šiame kvartale bus įrengta uždara teritorija, skirta tik projekto gyventojams, taip pat sukurtos žaliosios zonos, įrengti pasivaikščiojimo takai, terasos pirmojo aukšto gyventojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių