Atšvaitais pasipuošė sostinės viešojo transporto keleiviai

  • Teksto dydis:

Nuo ketvirtadienio sostinės viešojo transporto keleiviams tradiciškai dalinti atšvaitai. Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos kartu su savivaldybės įmone „Susisiekimo paslaugos“ jau ne vienerius metus rūpinasi vilniečių saugumu tamsiuoju paros metu.

Keliaujantiems sostinės autobusais ir troleibusais bus išdalinta daugiau nei 3 tūkst. atšvaitų, arba dvigubai daugiau nei pernai vykusios eismo saugumo akcijos metu.

„Saugus eismas turėtų būti kiekvieno mūsų prioritetas“, – teigia Vilniaus mero pavaduotojas Linas Kvedaravičius. „Nors jau daugelį metų visoje Lietuvoje rūpinamasi, kad kuo daugiau pėsčiųjų naudotų atšvaitus tamsiuoju paros metu ir saugiai pasiektų savo namus, bet, deja, vis dar išgirstame ar perskaitome spaudoje apie tamsiu paros metu eismo įvykiuose nukentėjusius pėsčiuosius. Žmonės pamiršta saugumą – vilki tamsius drabužius, vaikšto be šviesą atspindinčių atšvaitų. Todėl, mano nuomone, tokios atšvaitų dalinimo akcijos yra labai reikalingos. Jos primena, kaip svarbu būti atidiems kelyje ir saugoti save bei kitus eismo dalyvius.“

Atšvaitai į darbus ir mokymosi įstaigas viešuoju transportu vykstantiems vilniečiams iki savaitgalio buvo dalinami labiausiai apkrautose ir netoli mokymosi įstaigų esančiose viešojo transporto stotelėse, padedant keleivių kontrolės darbuotojams.

„Mums be galo malonu sulaukti maloniai nustebusių keleivių žvilgsnių – nors jau ne pirmą kartą keleivių kontrolė ne tik tikrina Vilniečio korteles, bet ir įteikia dovanų. Stengiamės, kad vilniečiai suprastų, jog nuoširdžiai norime padėti kiekvienam keleiviui, o dar ir pasirūpinti jų saugumu išlipus iš autobuso ar troleibuso“, – sako SĮ „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė.

Atšvaitai dalijami ir ne tik keliaujantiems viešuoju transportu – kiekvienas, apsilankęs bet kuriame „Susisiekimo paslaugų“ klientų aptarnavimo centre šalia Vinco Kudirkos aikštės ar Vilniaus geležinkelio stotyje, taip pat gaus atšvaitą.

Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos rekomenduoja atšvaitus segėti matomoje vietoje, geriausia – kelių aukštyje, o atšvaitas turi būti gerai apšviečiamas automobilių šviesų. Taip pat atšvaitus ar kitus šviesą atspindinčius elementus būtina segėti tamsiu paros metu ar esant blogam matomumui, kaip yra numatyta Kelių eismo taisyklėse. Jeigu neapšviestu kelkraščiu arba važiuojamosios dalies kraštu tamsiuoju paros metu einantis pėsčiasis nesegi atšvaito, vairuotojas jį pastebi tik už 50 metrų. Tuo tarpu, jeigu pėsčiasis segi atšvaitą, jis yra matomas net iš 150 metrų, todėl vairuotojas turi pakankamai laiko pastebėti jį ir sustabdyti savo automobilį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių