„Baltic Pride 2016“ eitynėse Vilniuje – rekordinis dalyvių skaičius

  • Teksto dydis:

Nacionalinė LGBT teisių organizacija LGL išplatintame pranešime pasidžiaugė, kad svarbiausio Baltijos šalyse LGBT bendruomenės renginio „Baltic Pride 2016“ eitynės Vilniaus Gedimino prospekte įvyko sėkmingai, o renginyje dalyvavo rekordinis skaičius – apie 3000 – dalyvių.

Oficialus eitynių „Už lygybę!“ šūkis buvo „Mes esame žmonės, ne propaganda!“

„Šiandien švenčiame dar vieną demokratijos pergalę. Pirmą kartą nepriklausomos Lietuvos istorijoje LGBT bendruomenės nariai savo teise į taikius susirinkimus pasinaudojo be rimtesnių institucinių kliūčių ar varginančio teismų maratono. Augame ir bręstame kaip visuomenė, kurioje žmogaus teisės – ne tik skambūs šūkiai, bet ir realūs pokyčiai. Dėkoju visiems už šią tolerancijos šventę,“  – teigė asociacijos LGL Vadovas Vladimiras Simonko.

Šeštadienio popietę Vilniaus miesto centre surengtos „Baltic Pride 2016“ eitynės „Už lygybę!“ praėjo be rimtesnių incidentų. Renginys prasidėjo tylos minute, taip pagerbiant praėjusį savaitgalį Jungtinėse Amerikos Valstijose įvykusio teroristinio išpuolio, įvykdyto LGBT bendruomenės susibūrimo vietoje, aukas. Eitynių maršrutas nuo Lukiškių aikštės Gedimino prospektu iki Sereikiškių parko driekėsi 2,3 kilometro. Po eitynių Bernardinų sode susirinkę renginio dalyviai neslėpė džiugios nuotaikos ir gerų emocijų.

„Džiaugiuosi, kad LGBT bendruomenės nariai Lietuvos visuomenėje tampa vis labiau matomi. Pamažu „Baltic Pride“ festivalis tampa ne tik „gėjų eitynėmis“, bet ir plačios bei įvairios LGBT bendruomenės atspindžiu. Fantastiška, kad šiuo renginiu galime pasinaudoti kaip platforma, kalbant apie LGBT bendruomenei svarbias problemas bei mūsų visuomenėje paplitusį masinių patyčių reiškinį“, – eitynių svarbą komentavo Nacionalinės LGBT asociacijos LGL Valdybos narė Aliona Polujanova.

Kartu su LGBT bendruomenės nariais renginyje dalyvavo Europos Parlamento (EP) nariai, Lietuvos bei užsienio politikai, tarptautinių organizacijų atstovai bei Vilniaus miesto gyventojai ir svečiai. Po eitynių „Už lygybę!“ renginio dalyviai ir visi draugiškai nusiteikę renginio svečiai buvo kviečiami į menų fabrike „Loftas“ vykusį „Baltic Pride 2016“ koncertą. Jame pasirodė legendinė „Eurovizijos“ dainų konkurso nugalėtoja Dana International, pasaulinio garso didžėjus iš Prancūzijos DJ Leomeo, drag karalienė LaDiva Live, atlikėja iš Ukrainos Maria Sam Katseva bei atlikėjai iš Lietuvos Donatas Montvydas, Ruslanas Kirilkinas ir Sasha Song.

„Baltic Pride 2016“ festivalis Vilniuje surengtas jau trečią kartą. Šiemet festivaliu siekta atkreipti Lietuvos visuomenės bei sprendimų priėmėjų dėmesį į Lietuvoje galiojantį pozityvią informaciją apie LGBT asmenis neproporcingai ribojantį Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymą bei neegzistuojančią galimybę tos pačios lyties šeimoms įteisinti savo santykius.

Kitos Baltic Pride eitynės „Už lygybę!“ Vilniuje bus rengiamos 2019 metais. 2017 metais „Baltic Pride“ festivalis bus organizuojamas Estijos sostinėje Taline.

LGBT – lesbietės, gėjai, biseksualūs ir translyčiai asmenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ziurovas

ziurovas portretas
Tolerancija turi buti visiems vienoda, nepriklausomai nuo paziuru, lyties,religijos ir isitikinimu. Kitais metais lauksiu fasistu parado su svastikomis, deglais ir SS marsais. Gerai butu su uniformomis. Tegul tik pabando neleisti, tai bus diskriminacija ir kitaip mananciu engimas.

vidmantas

vidmantas portretas
Pasaulis egzistuoja nes seima tai vyras ir moteris.Jie gimdo vaikus juos augina taip neisnyksta zmonija.O gejai ir lezbijietes lai gyvena bet kuo jie alvoja kad vyras turi buciuotis su moterimi ir gali didziuotis nelabai aisku.Jie visuomenei nieko gero neatnesa.Tai kodel jie is musu reikalauja kad juos gerbtume ir leistume kad jie musu vaikams parodytu kaip jie gyvena kaip jie kure seimas du vyrai ar dvi moterys.Tai pasaulio pabaiga jei nebutu vaiku.O kaip jie dauginasi.....Tai anomalija nera normalu.Bet jie man netrukdo bet kam toke reklama Mano anukas klausineja kodel du vvyrai buciuojasi jis galvoja kad buciuojasi vyrai su moterimi ir augina vaikus pora o ne du vyrai.Europa mums atnese toke santuoka ir megina panaikinti normaliu seimu kurima..Tai nenormali reklama.Ir dar jie reikalauja pagarbos.Jie gi pattys provokuoja kitaip galvojancius.

o

o portretas
o kas yra prieš Kirilkiną, prieš kitus? Tai talentingi jauni žmonės, bet man nepatinka jų riksmai - aš gėjus, mes gyvename kartu du vyrai ar dvi moterys.Gyvenkite sau, kiek tik norite, kodėl jūs negerbiate kitų žmonių teisių?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių