Beprotybė ar politinė agitacija?

Kandidatai į Seimą reiškiasi kaip kas moka. Kai kurie nustebina idėjų originalumu. Antai Fronto narys Jonas Mileris dėmesį bandė atkreipti gandinėmis prisirakindamas prie prezidentūros laiptų.

Teisybės ieškotojas

Trečiadienio popietę S.Daukanto aikštėje virė aistros. Fronto sąraše 83-ias įrašytas J.Mileris, grandinėmis prisirakinęs prie prezidentūros laiptų turėklų, bandė ieškoti teisybės.

"Niekur nėra teisybės. Kiek kartų rašiau laiškus į prezidentūrą, jie niekada nesuteikdavo man jokios informacijos ar paaiškinimo", – piktinosi partijos narys.

Prezidentui Valdui Adamkui dedikuotame laiške vyras rašė: "Nejaugi mūsų LR Prezidentas neturi svarbesnių užsiėmimų, kaip tik "prisimatuoti" amerikonišką lėktuvą? Ar jis nutuokia, kiek žmonių turi dirbti už minimumą, kad išlaikytų jį?"

Reiškėsi neilgai

Apie pusę dviejų prasidėjusi piliečio akcija jau po valandos baigėsi. Tiesa, ne paties protestuotojo valia. Į priešais prezidentūrą esančią aikštę netruko suvažiuoti specialialiosios pajėgos: policija ir ugniagesiai gelbėtojai.

Net ir gražiai prašomas J.Mileris didvyriškai stovėjo vietoje ir nė nemanė atsirakinti. Gelbėtojams neliko nieko kito, kaip tik specialiomis žnyplėmis nukirpti vyrą kausčiusias grandines.

Prievarta išlaisvintas vyriškis buvo įsodintas į policijos automobilį ir išvežtas į policijos komisariatą.

Po apklausos paleistas

Vilniaus m. VPK 3-iojo policijos komisariato viršininkė Liucija Borusevičienė tikino, kad J.Mileriui surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas. Kokią skirti nuobaudą, spręs teismas.

"Kokia bausmė jam gresia, negaliu atsakyti. Dabar pilietis paleistas. Tačiau jis pažeidė Administracinės teisės kodeksą ir Susirinkimų įstatymą", – kalbėjo viršininkė.
Jos teigimu, vyras atsisakė savo poelgį paaiškinti raštu, o jo pasiaiškinimo žodžiu pareigūnė nenorėjo komentuoti.

Politinė agitacija

Respublikos Prezidento patarėjas, Vidaus politikos ir analizės grupės vadovas Lauras Bielinis tokį J.Milerio poelgį įvertino kaip politinę agitaciją, kuri ir buvo pagrindinis mitingo tikslas.

Pasak L.Bielinio, tai jau ne pirmas kartas, kai Prezidentūros kanceliarija gauna priekaištų kupinus laiškus nuo šio žmogaus. O šį kartą, Prezidento patarėjo teigimu, įvykiai pasisuko kiek kitaip.

"Man neliko nieko kito, kaip paskambinti tos partijos vadovui ir pasakyti, kad jis nukabintų nuo grandinės savo 83-iąjį numerį", – juokėsi L.Bielinis.

Tokį incidentą L.Bielinis įvardijo kaip nelabai vykusią ir nekorektišką politinės agitacijos formą.


Šiame straipsnyje: milerisprotestas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių