„Concept Lofts“ sostinės Naujamiestyje imasi naujo projekto

Specializuotas loftų vystytojas „Concept Lofts“ Vilniuje pradeda plėtoti naują projektą – „Radio Lofts“. Buvusioje „Elfa“ radijo imtuvų gamykloje Naujamiestyje naująjį loftų projektą ketinama įgyvendinti per vasarą. Projekto vystytojų teigimu, „Radio Lofts“ rinkai pasiūlys ir įprastas erdves, ir itin mažas studijas, kurių plotas prasidės vos nuo 12 kv. metrų.

Architekto Antano Pikalovo teigimu, projektuojant loftus didžiausias iššūkis buvo sukurti erdves, kurių nedidelis plotas taptų privalumu, jos būtų jaukios ir patogios gyventojams.

„Mažieji loftai pasižymi maksimaliai taupoma vieta, kuomet papildomos erdvės įrengiamos vykdant ypatingus architektūrinius sprendimus, o galutinius sprendimus priima pirkėjas, pritaikydamas būstą savo individualiems poreikiams“, –  sako A. Pikalovas.

Pasak architekto, „Radio Lofts“ erdvės įspūdį nuspręsta sukurti projektuojant didelius langus ir palanges. Taip pat siekta atnaujinti buvusios gamyklos interjerą bei eksterjerą, tuo pačiu išlaikant autentišką jo dvasią ir lofto pojūtį. Pastato fasade dominuos akmuo ir keramika, bus atsisakyta tinko. Ypatingas dėmesys skirtas bendrosioms erdvėms.

„Radijo sąvoka siejasi su komunikacija, bendravimu. Projektuodami loftus, siekėme, kad gyventojai tarpusavyje ir su svečiais galėtų patogiai bendrauti, todėl didelis dėmesys skirtas ne tik loftų, bet ir bendrosioms erdvėms.  Pirmajame aukšte bus įrengta bendroji erdvė, taip pat  „lounge“ zona. Norime, kad gyventojai čia ne tik gyventų, bet ir rastų bendraminčių, draugų bei išnaudotų turimą kūrybiškumo potencialą“, –  sako A. Pikalovas.

„Radio Lofts“ projektas plėtojamas Kauno ir Vytenio gatvių sankirtoje. Nuo čia lengvai pasiekiamas Senamiestis ir jame esantys barai, klubai, restoranai ir muziejai. Patogų susisiekimą su visais miesto rajonais garantuoja gerai išvystyta transporto infrastruktūra. Viename pastato korpuse įsikūrę loftų gyvenimo būdą propaguojantys menininkai bei menų fabrikas “Loftas”, kurio iniciatyva organizuojami visuomeniniai renginiai, meno akcijos bei bendruomeniniai  projektai skatina Vilniaus industrinės  architektūros atgimimą.

„Naujamiesčio bendruomenė nuolat auga, kuriasi biurai, privatūs būstai. Jis pamažu tampa neabejotinai patraukliausiu rajonu kūrybingiems, naujų erdvių ieškantiems žmonėms. Auga ir investuotojų susidomėjimas. Pastatai, kurie dar neseniai buvo apleisti sovietiniai griuvėsiai, atgyja naujam gyvenimui. Todėl ir „Radio Lofts“ projektą plėtojame šiame rajone. „Radio Lofts“ puikiai atitiks jaunų, kūrybingų ir mėgstančių bendrauti žmonių, ieškančių pirmojo būsto atskiram gyvenimui ir norinčių gyventi nestandartinėje erdvėje, finansines galimybes ir norus“, –  kalba architektas.

„Radio Lofts“ projektavimo darbai bus visiškai baigti ir pardavimai prasidės po poros savaičių, o pirmieji naujakuriai į naujuosius namus keltis galės rudens pradžioje. 

Loftų kainos prasidės nuo 60 tūkst. litų.

„Radio Lofts“ plėtojamas pokario metais Kauno gatvėje pastatytoje legendinėje radijo imtuvų gamykloje „ELFA“. Šiose patalpose XIX a. pr. buvo įkurta pirmoji Lietuvoje radioelektronikos gamykla „Elektric”, kuri 1927 m. į rinką išleido pirmuosius savos konstrukcijos radijo imtuvus, pelniusius aukso medalius tarptautinėse Paryžiaus ir Florencijos parodose.

Naujamiestyje bendrovė įgyvendino pirmąjį tikrą loftų projektą Vilniuje – „SoHo Lofts“. „Concept Lofts“ taip pat yra įgyvendinusi „Mini Lofts“, „BelMonto Loftai“, „Amber Lofts“ projektus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių