„Darom“ Vilniuje: išvalytos Neries pakrantės, parkai ir pasodintas ąžuolas

  • Teksto dydis:

Tradicinės aplinkos švarinimo akcijos „Darom“ dieną Vilniaus meras Remigijus Šimašius dalyvavo talkose ir tvarkė Neries pakrantes Antakalnyje, Gerovės parką Naujoje Vilnioje, Olimpiečių gatvėje prie Mindaugo tilto pasodino ąžuolą.

Pasodino ąžuolą

Šioje akcijoje didelis dėmesys skiriamas oro taršos mažinimui. Vilnius gavo simbolinę žalią dovaną – bendrovė „Medeinės parkai“ padovanojo miestui 20 metų amžiaus ir 6 metrų aukščio ąžuolą, kurį kartu su miesto meru ir „Darom“ komanda pasodino Olimpiečių gatvėje prie Mindaugo tilto.

„Džiugu, kad „Darom“ suburia šeimas ir bendruomenes, verslo įmones ir įstaigas. Kaip vilnietis, kuris kartu su visais vaikšto ir mina dviratį tais pačiais takais, važinėja tomis pačiomis gatvėmis, kviečiu visus nelikti nuošaly nuo smagios ir naudingos iniciatyvos, ir dėkoju kiekvienam, kuris prisidėjo, kad mūsų gražus miestas taptų dar gražesnis ir švaresnis“, – sakė meras R. Šimašius.

Sakoma, kad medis prigyja ir auga tuo lengviau ir geriau, kuo daugiau bendraminčių žmonių susirenka jo sodinti. Sodinti medžio ir įsiamžinti šalia jo bendroje nuotraukoje buvo kviečiami visi norintys.

„Pasirinkome ąžuolą, nes šis medis tautos sąmonėje siejamas su tvirtumu, teisingumu ir ilgalaikiškumu – savybėmis, būtinomis žmonėms“, – kalbėjo „Medeinės parkų“ vadovas Kęstutis Kuoras.

Išvalyta Neries pakrantė

Pasodinęs ąžuolą, meras skubėjo į talką Antakalnyje, kur drauge su Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnu Vincu Jurgučiu ir komanda tvarkė Neries krantinę ties Vileišio gatve. Čia surinko šiukšles ir didelio gabarito atliekas – krante besimėtančias automobilio sėdynes, surūdijusias kepsnines ir kt.

„Savivaldybė dar kovo mėnesį ties P. Vileišio gatve pradėjo tvarkyti Neries šlaitus: sanitarinio miško valymo metu upės pakrantėje pašalino parvirtusius, aplūžusius ir žmonėms pavojų kėlusius medžius. Dabar vilniečiai jau gali džiaugtis estetišku, tvarkingu kraštovaizdžiu, saugiai vaikščioti paupiu, grožėtis nuo P. Vileišio gatvės atsiversiančiu vaizdu į Nerį“, – sakė V. Jurgutis.

Tvarkydamas pakrantes miesto meras pastebėjo, kad vietose, kuriose jau buvo anksčiau tvarkytasi, per metus šiukšlių neprisikaupė tiek, kiek jų būdavo randama anksčiau, ir pasidžiaugė, kad tiek daug vilniečių prisijungė prie akcijos ir savo meilę miestui parodė labai konkrečiais gerais darbais, ragino visus rūpintis savo miestu ir pranešti savivaldybei apie pastebėtas vietas, kurios virsta šiukšlynais.

 


Šiame straipsnyje: Daromtalkašiukšlės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Eilinis pravalas

Eilinis pravalas portretas
mero komanda tik parodo, kad yra silpna ir užsiema saviveikla. Prieš įkasant ąžuolą senųjų žydų kapinių teritorijoje reikėjo su miesto želdynų skyrium pasitart.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių