Daugiabutis sostinėje per rekordinius šalčius liko be šildymo

  • Teksto dydis:

Vilniaus Kalvarijų g. 123 ir J. Treinio g. 1 namų gyventojai išsigandę, nuo ketvirtadienio pietų spaudžiant šalčiams jie liko be šildymo, rašo portalas 15min.lt.

Anot gyventojų, šalia namo įvyko avarija – trūko vamzdis, vanduo liejosi ir namo laiptinėje. Tačiau pagalbos jie kol kas taip ir nesulaukė, nors jos bandė ieškoti net Vilniaus miesto savivaldybėje. Tarnybos žada šildymą grąžinti šiandien.

Kalvarijų g. 123 name gyvenantis vyras  tvirtino, kad jau ketvirtadienį prieš vidurdienį išgirdęs keistus garsus name, lyg šnypštimą, tačiau iš pradžių nekreipęs dėmesio. Tik vėliau pastebėjo lauke atvažiavusią avarinę tarnybą.

J. Treinio g. 1 gyventojai irgi skundėsi, kad jų butuose nešildoma nuo ketvirtadienio dienos. Iki vakaro namuose pasidarė jau išties šalta, o pagalbos nesulaukta.

Šie du namai sujungti, jie stovi Kalvarijų ir J. Treinio gatvių kampe.

Kalvarijų g. 123 name gyventojas teigė labiausiai nusivylęs tarnybų darbu. Penktadienio rytą jis jau bandė skambinti į Vilniaus savivaldybę, tačiau bendruoju informacijos telefonu atsiliepusi darbuotoja tesugebėjo pasiūlyti skambinti į avarinę tarnybą.

Penktadienio rytą prie namo vėl pasirodė darbininkai.

Kaip sakė daugiabutį administruojančios bendrovės „Žirmūnų būstas“ atstovas Paulius Ugianskis, prie namo dirbama.

Jo teigimu, stengiamasi sutvarkyti kuo greičiau, kad jau šiandien šilumos tiekimas į daugiabutį būtų atnaujintas.

Penktadienio naktį Lietuvoje fiksuoti rekordiniai šią žiemą šalčiai.

„Iki praėjusios nakties šią žiemą Lietuvoje niekur temperatūra nebuvo nukritusi iki 20 laipsnių šalčio“, – BNS sakė Hidrometeorologijos tarnybos Meteorologinių prognozių skyriaus vedėja Vida Ralienė.

Penktadienio naktį šalčiausia buvo Molėtuose, kur šalo iki 26 laipsnių šalčio. Dzūkijoje buvo šilčiau – 15–16 laipsnių šalčio, pajūryje šalo iki 14–18 laipsnių žemiau nulio, likusioje šalyje laikėsi 21–24 laipsnių šaltis.

Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos medikų duomenimis, žmonės per didžiuosius šalčius nenukentėjo – iškvietimų dėl sušalusių ar nušalimus patyrusių asmenų naktį negauta.

Šios nakties rekordas, pasak meteorologės, gali būti pagerintas artimiausiomis naktimis, kai taip pat prognozuojami dideli šalčiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o kam tas sildymas

o kam tas sildymas portretas
visi gi labai giriasi, kad po renovacijos net langus atidaro ir radiatoriu nejungia, su trumpom vaiksto, tai kokios cia bedos...

L

L portretas
Nieko cia baisaus tegul isijungia tepalinius radiatorius sildytis dar pigiau negu moka silumininkams 3 val ir kambarys siltas

...

... portretas
Che: "Tačiau pagalbos jie kol kas taip ir nesulaukė, nors jos bandė ieškoti net Vilniaus miesto savivaldybėje" - tai kad Vilniuje liber'alizmas klesti: "Skęstančiųjų gelbėjimas - jūsų pačių reikalas".
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių