Dėl Vilniaus mero posto varžysis ir judėjimas „Junkis“

Visuomeninis judėjimas „Junkis“ skelbia dalyvausiąs savivaldos rinkimuose ir kandidatu į Vilniaus miesto merus kelia socialinių mokslų daktaro, Mykolo Romerio universiteto Viešojo administravimo instituto direktoriaus, docento, tyrinėjančio viešojo valdymo, piliečių dalyvavimo, viešųjų paslaugų, nevyriausybinių organizacijų vystymo temas, Andriaus Stasiukyno kandidatūrą.

Jis ilgą laiką aktyviai dalyvavo nevyriausybinių organizacijų veikloje - vadovavo jaunimo NVO, dvi kadencijas dirbo Jaunimo reikalų taryboje, dienos centruose plėtojo socialinius projektus, aktyviai prisideda prie įvairių pilietinių iniciatyvų, dalyvauja viešojo valdymo darbo grupėse, visuomenininkų tinkluose.

„Vilnius - pirmas Europos miestas - labiausiai pritaikytas gyventojams, draugiškas gamtai, pilnas laimingų vaikų. Miestas, kuriame kiekvienas gyventojas jaučiasi savo namo, savo kiemo, savo gatvės, savo miesto šeimininku“, - pristatydamas savo programą naujienų agentūroje ELTA surengtoje judėjimo spaudos konferencijoje kalbėjo A. Stasiukynas.

Kandidatas į Vilniaus merus tikina kartu su komanda, judėjimu „Junkis“, gerai žinąs vyresnio amžiaus, senjorų, neįgaliųjų, jaunimo, jaunų šeimų ir kitų socialiai pažeidžiamų grupių problemas bei būdus toms problemoms spręsti, įtraukiant ir nevyriausybines organizacijas.

„Viešosios paslaugos turi būti prieinamos finansiškai ir fiziškai: vaikai turi lankyti mokyklas arčiau namų, būreliai jiems turi būti prieinami, neįgalieji asmenys turi pasiekti paslaugų tiekėjus savarankiškai. Pritaikydami aplinką neįgaliesiems, ją pritaikysime ir kitoms asmenų grupėms, pavyzdžiui, senjorams“, - akcentavo A. Stasiukynas, pats auginantis tris vaikus.

A. Stasiukyno ir „Junkis“ vizija parengta remiantis pažangiausiomis Jungtinių Tautų ir Europos Komisijos koncepcijomis bei vertybėmis, darnaus vystymosi tikslais, tokiais kaip socialinis verslumas, ekologinės problemos, žalioji ekonomika.

„Junkis“ atstovai pabrėžia, kad skurdo Vilniuje neturi ir negali būti. Jie skatintų kurti žaliąsias darbo vietas, mažinti atliekas, kartu sumažinant ir mokesčius už atliekas. Vienas iš „Junkis“ siekių, kad šildymo kainos Vilniuje iki 2023 m. būtų žemiausios Lietuvoje.

„Junkis“ nepritaria radikalioms idėjoms ir kad transportą vien tik padarius nemokamą dar negarantuotume, kad jis efektyviai veiktų. Anaiptol, reikia plėtoti važinėjimo viešuoju transportu kultūrą, nes taip paprastai žmonių nepriversi atsisakyti automobilių, prie kurių jie yra pripratę.

Judėjimo Junkis“ atstovų teigimu, jie eina nepopuliariu keliu - kelia socialines problemas, remia nevyriausybines organizacijas bei labiausiai pažeidžiamas visuomenės grupes - neįgaliųjų ir senjorų bendruomenes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MRU

MRU portretas
MRU bernukas - amžiniškas katedros/instituto "direktoriaus" kaip ir konservuotas Gediminas Kazenas

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Jungiasi Vilniaus šeimininkai,o Kaunas vieningas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių