Dėmesio, vilniečiai: kitąmet už šiukšlių išvežimą kai kam gali tekti mokėti du kartus

Vilniaus miesto savivaldybė nuo kitų metų planuoja įvesti rinkliavos už atliekas pakeitimą. Dėl to gali būti, kad gyventojams, kurių daugiabučiuose yra neuždaryti vadinamieji šiukšlių vamzdžiai, o šalia - priskirti konteineriai, gali tekti mokėti du kartus.

„Nuo 2019 metų sausio numatomas rinkliavos pakeitimas ir tokiu atveju, kai neuždarytos šachtos ir kieme stovi priskirti namui konteineriai, gyventojai mokės už atliekų svorį du kartus - už šachtą ir už konteinerį“, - Eltą informavo Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Atliekų tvarkymo programos įgyvendinimo skyriaus vedėjas Valdas Juodis.

Pasak jo, savivaldybė dėl šachtinės sistemos neretai sulaukdavo gyventojų skundų dėl antisanitarinių sąlygų šachtose, blogo kvapo ar besiveisiančių graužikų.

Tuo metu Eltai atkreipus dėmesį, kad kai kuriuose miesto mikrorajonuose prie daugiabučių galima rasti požeminius konteinerius, tačiau jie aptverti ir kol kas negali būti naudojami, V. Juodis atsakė, kad paprastai konteineriai per savaitę paruošiami naudojimui.

Šiandien turime mikrorajonų, kur yra 100 proc. šachtų, tai - Fabijoniškės, Šeškinė, Justiniškės, Pašilaičiai.

„Konteineriai laikomi aptverti, kol bus nustatyta tvarka perduoti. Jie įtraukiami į apskaitą, pažymimi, priskiriami tam tikriems namams, pakabinami apie tai informuojantys skelbimai, įspėjamas vežėjas ir t. t. Tai paprastai trunka apie savaitę ar kiek ilgiau“, - atsiųstame komentare sako specialistas.

Anksčiau V. Juodis yra sakęs, kad savivaldybė nuolat ragina daugiabučių valdytojus atsisakyti šiukšlių šalintuvų, tačiau galutinį sprendimą turėtų priimti butų savininkai.

Tuo metu atliekų tvarkymo įmonės „Ecoservice“ generalinė direktorė Daiva Skrupskelienė Eltai yra sakiusi, kad Vilniuje yra mikrorajonų, kur didžioji dalis atliekų metama naudojantis atliekų šachtomis.

„Šiandien turime mikrorajonų, kur yra 100 proc. (šachtų. - ELTA), tai - Fabijoniškės, Šeškinė, Justiniškės, Pašilaičiai. Jei paimsime senesnius mikrorajonus - tai Antakalnis, Žirmūnai, Lazdynai dar, galima sakyti, tai jų yra turbūt 45-50 proc.

ELTA primena, kad liepos pabaigoje savivaldybė pristatė gilesnius, nei įprasta, požeminius konteinerius - planuojama, kad per 2 metus mieste jų turėtų atsirasti apie 3 tūkst. Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro direktorius Tomas Vaitkevičius anksčiau teigė, kad vienas toks konteineris per mėnesį leis sutaupyti apie 700 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne vinietis

ne vinietis portretas
nors 30 kartu

senis

senis portretas
kodel du,geriau tris

tep

tep portretas
geriausiai butu kaip sovietmety,atvaro siuksline,papypsina,sumeta atliekas ir toliau varo, ir ne bomzu prie deziu ir nei smarves ir siuksliu primetytu pakampese...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių