Dosnūs lietuviai Pagalbos centro statyboms paaukojo 26 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Pirmadienį, gruodžio 18 dieną, 26 tūkstančiai eurų buvo skirti „Mamų Unijos“ labdaros ir paramos fondui.

Visą lapkričio mėnesį trukusi iniciatyva kvietė pirkti simbolines akcijos apyrankes ir prisidėti prie Vaikų onkologijos pagalbos centro Vilniuje įrengimo, kuris duris turėtų atverti kitais metais. Tai jau antri metai iš eilės, kai „McDonald’s“ skiria paramą „Mamų Unijai“.

„Praėjusiais metais mes prisidėjome prie centro, skirto vaikams, kenčiantiems nuo onkologinių ligų, ir jų šeimoms, statybų. Šiais metais nusprendėme pratęsti labdaros kampaniją ir surinktus pinigus skirti centro įrengimui. Esame labai dėkingi savo restoranų svečiams, kurie prisidėjo prie akcijos, kartu jie prisidėjo ir prie mažųjų ligoniukų gerovės. Šiais metais organizuota „McHappy Day“ vyko 16-ąjį kartą, o per kiekvieną iš jų mes matome, jog pinigai, kuriuos aukojame kartu su savo svečiais yra svarbūs ir gali daug pakeisti“, – sakė restoranų tinklo „McDonald‘s“ generalinis direktorius Baltijos šalyse Vladimiras Janevskis.

Kiekvienais metais 100 vaikų Lietuvoje yra diagnozuojamas vėžys, iš jų 20-30 turi nuolatos gyventi Santaros klinikose. Vėžio diagnozė, be abejonės, yra šokiruojanti ir paveikianti visą šeimą.

Pasak „Mamų Unijos“ direktorės Eglės Mėlinauskienės, tai pirmasis tokio pobūdžio centras, kuris bus įsteigtas Lietuvoje, paskatintas užsienio šalių praktikos. Ir ši parama yra nepaprastai svarbi, norint įgyvendinti šią gerą praktiką Lietuvoje.

„Kiekvienais metais 100 vaikų Lietuvoje yra diagnozuojamas vėžys, iš jų 20-30 turi nuolatos gyventi Santaros klinikose. Vėžio diagnozė, be abejonės, yra šokiruojanti ir paveikianti visą šeimą. Visą gydymo trukmę yra itin nelengva psichologiškai, šeima susiduria su daug sunkumų, todėl yra labai sunku nepalūžti. Situaciją dar labiau komplikuoja faktas, jog tik vienas iš tėvų gali būti apgyvendintas ligoninėje su sergančiu vaiku, kol kiti šeimos nariai lieka atskirti ir atvyksta tik susitikti. Taigi šio projekto ir Vaikų Onkologijos Centro tikslas yra padėti išgyventi šį ilgą ir slegiantį gyvenimo etapą, suteikiant galimybę šeimoms gyventi kartu specialiai paruoštuose patalpose visą gydymo periodą“, – sakė E. Mėlinauskienė.

Po planuojamo atidarymo 2018 metais, Vaikų Onkologijos Centre bus sukurta namų aplinka mažiesiems ligoniukams ir jų šeimoms, veiks reabilitacijos centras. Pastate bus įrengtas onkologinių ligų informacijos centras ir apgyvendinimo kompleksas su 10 mini apartamentų, pritaikytų seselėms slaugyti sergančius vaikus ir šeimos buičiai, taip pat reabilitacijos kompleksas. Šis kompleksas bus įrengtas su sporto bei fizioterapijos salėmis, plaukimo baseinu, pritaikytu neįgaliesiems, reabilitacijos centru, tinkamu psichologinėms, dvasinėms, meno, muzikos ir šviesos terapijoms. Be to, pastate bus sukurta žalioji zona, kurioje centro gyventojai galės sodinti daržoves ir žalumynus.

Pasak E. Mėlinauskienės, centras neteiks tų pačių paslaugų, kurias suteikia vaikų ligoninė, tačiau veiks kaip laisvalaikio ir apgyvendinimo centras, skirtas visai vaiko šeimai.

Kasmetinė „McHappy Day“ labdaros iniciatyva buvo pradėta Lietuvoje 2001 metais ir vyksta jau 16 metus iš eilės. Už suaukotus pinigus bus nupirkta įvairios medicininės įrangos vietinėms vaikų medicinos institucijoms, renovuoti 2 vaikų dienos centrai, prisidėta prie naujo dienos centro statybų, taip pat paaukotos trūkstamos knygos vietinėms mokykloms, bei daugelis kitų, vaikams itin svarbių ir reikalingų, dalykų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

z

z portretas
saunu kad zmones aukoja,pagarba melinauskieniai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių