Duris atvėrė VGTU „LinkMenų fabrikas“

  • Teksto dydis:

Atidarytas Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Kūrybiškumo ir inovacijų centras „LinkMenų fabrikas“. Šis centras – tai pirma tokio pobūdžio erdvė Lietuvoje, skirta studentų kūrybiškumui ugdyti. „Menai, inžinerija, vadyba, studijos, mokslas, verslas – tai tie poliai, ant kurių pastatytas „LinkMenų fabrikas“, – atidarymo metu sakė naujojo centro direktorius Adas Meškėnas.

Anot jo, „LinkMenų fabriko“ įkūrimu siekiama išreikšti modernų požiūrį į studijų procesą: „Šiame centre norime suteikti galimybę studentams mokytis kuriant, brandinant ir įgyvendinant idėjas praktiškai. Jauni žmonės turi minčių, inovatyvių idėjų, bet dažnai jiems paprasčiausiai trūksta vietos, kur jas brandinti ir priemonių, technikos bei pagalbos joms įgyvendinti. „LinkMenų fabrikas“ – būtent tokia erdvė“.

A. Meškėnas pasakojo, kad 1100 kv. m. erdvėje įkurti 45 cechai, biurai, barai, skirti komandoje dirbantiems skirtingų sričių kūrėjams, verslininkams, išradėjams užauginti tarpdiscipliniškas idėjas iki realių produktų ir paslaugų.

Sveikindamas susirinkusiuosius, VGTU rektorius Alfonsas Daniūnas palinkėjo sėkmės Adui Meškėnui ir jo komandai. „Mes atidavėme šį centrą jaunimui – tiek dirbti, tiek ir vadovauti. Vienas iš svarbiausių universiteto uždavinių – suteikti galimybes atsiskleisti jaunam žmogui. „LinkMenų fabrike“ mes ir sieksime visais būdais tai padaryti“, – sakė VGTU rektorius spausdamas ranką VGTU doktorantūros studentui A. Meškėnui, tapusiam naujojo centro direktoriumi.

„Kai važiuosite Geležinio vilko gatve ir pakėlę akis pamatysite „LinkMenų fabriko“ užrašą, žinokite, kad čia gimsta geros idėjos. Jeigu turite savo idėją – ateikite čia ir ją įgyvendinkite“, – užbaigė sveikinimo kalbą A. Daniūnas išreikšdamas mintį, kad „LinkMenų fabrikas“ bus atviras visiems.

Centro erdvė suformuota taip, kad joje idėja galėtų peraugti į realų produktą. „LinkMenų fabrike“ įkurti Protingų minčių, Genijų ir kiti komandinio darbo kambariai skirti susiburti skirtingų sričių specialistams, kurie galvos inovatyvius sprendimus, spręs techninius klausimus, braižys brėžinius, kol kiti tuo metu kurs marketingo strategijas. „Konstravimo bei Prototipų „biurai“ bus naudojami pirminiam idėjų įgyvendinimui, o produktų kūrime padės cechuose sukauptos medžio bei metalo apdirbimo technologijos, elektronikos prietaisai. Apipavidalinti produktą, pritaikyti jam unikalius dizaino sprendimus bus galima Dažymo bei 3D spaudos cechuose“, – pasakojo naujai atidaryto centro vadovas A. Meškėnas.

Produkto reklaminiais sprendimais leis pasirūpinti Reklamos, Grafikos, Foto/video ir Audio cechai. Šiose erdvėse įdiegtos moderniausios šiuolaikinės programos bei technologijos padės tiek sukurti (įrašyti, maketuoti, montuoti), tiek realizuoti (atspausdinti, nufotografuoti, filmuoti, sukurti muzikinį garso takelį) kūrybinius sprendimus.

„Siekiame aktyviai bendradarbiauti su verslo įmonėmis, dėl to geriausiems sumanymams atsiranda galimybė peržengti centro slenkstį ir tapti rinkos produktais. Tokiu būdu „LinkMenų fabrikas“ tampa vieta, iš kurios studentai gali žengti pirmus žingsnius į savo ateitį – kaip kūrėjai, verslininkai, mokslininkai“, – akcentavo centro direktorius.

Įkuriant pirmą Lietuvoje tokio pobūdžio kūrybinę erdvę VGTU bendradarbiavo su Edinburgo Neipiero universitetu. Ši partnerystė suteikė galimybę mokytis iš realių pavyzdžių ir į Lietuvą perkelti geriausių užsienio šalių universitetų patirtį. „LinkMenų fabriko“ infrastruktūros sukūrimas finansuotas VGTU ir Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis. Projekto vertė 1 448 100 Eur.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių