Ekologiškiausios įžymybės

Aplinkosaugos problemos rūpi ne tik politikams. Ekologija madinga ir Holivude, kurio žvaigždės netgi varžosi dėl ekologiškiausio aktoriaus titulo.

Pirmą vietą reitinge, kurį sudarė Amerikos žurnalas „US Magazine“, atiteko Leonardo DiCaprio. Neseniai jis įsigijo butą Niujorko kvartale, kur namai yra šildomi saulės energija. Be to, aktorius įsteigė ekologijos fondą ir sukūrė filmą apie aplinkosaugą „Vienuolikta valanda“.

Pagerbta ir gražuolė Cameron Diaz. Ji nusipelnė antros vietos už dalyvavimą ekologijos kampanijoje „Act Green“. Be to, ji važinėja hibridiniu automobiliu „Toyota Prius“. „Jis gelbsti mane nuo baudų, – prisipažino aktorė. – Mėgstu važinėti greitai, o tai – ne „Porsche“.
Trečioje vietoje – buvęs JAV viceprezidentas Alas Gore’as. Jo dokumentinis filmas „Nepatogi tiesa“ yra gavęs „Oskarą“, o pats politikas už savo veiklą tapo Nobelio premijos laureatu. A.Gore’as mano, kad visuotinis atšilimas yra rimčiausias iššūkis pasauliui. Savo dainas įrašantis ekologiškoje, saulės energiją naudojančioje studijoje Jackas Jacksonas atsidūrė ketvirtoje vietoje. Vasarą dainininkas išvyks į gastroles, per kurias taip pat propaguos aplinkos apsaugą. Savo gerbėjams jis siūlys įsigyti ekologiškų prekių ir keliaus per šalį ekologiška mašina.
Į penketuką pateko ir Bradas Pittas, pagal kurio projektą „Global Green USA Holy Cross“ uragano „Katrina“ nuniokotame Naujajame Orleane statomi ekologiški namai. „Tai buvo žmogaus veiklos sukelta katastrofa“, – įsitikinęs aktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių