VTEK: Vilniaus meras R. Šimašius pažeidė įstatymus

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius pažeidė įstatymus savo feisbuko paskyroje talpinęs savivaldybės lėšomis sukurtus vaizdo reportažus, trečiadienį nusprendė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

„Nuspręsta, kad meras Remigijus Šimašius pasinaudojo pareigomis asmeninei naudai gauti ir naudojosi savivaldybės finansiniais ištekliais ne tarnybos tikslais“, – BNS sakė komisijos atstovė spaudai Eglė Ivanauskaitė.

Tyrimas atliktas Vilniaus savivaldybės tarybos Antikorupcijos komisijos prašymu. Dėl to paties į VTEK yra kreipusis ir Vyriausioji rinkimų komisija.

VTEK nustatė, kad meras savivaldybės lėšomis parengtus vaizdo klipus skelbė asmeninėje paskyroje. Juos filmavo komikas Olegas Šurajevas.

Merui komisija rekomenduoja informaciją skelbti oficialioje savivaldybės svetainėje bei oficialiose savivaldybės socialinių tinklų paskyrose.

R. Šimašius yra teigęs, kad jo naudojama feisbuko paskyra nėra privati, o įstatymai įpareigoja jį atsiskaityti už darbus.

R. Šimašius sako, kad jo naudojama feisbuko paskyra nėra privati, o įstatymai įpareigoja jį atsiskaityti už darbus ir jis nepripažįsta, jog savivaldybės lėšas naudojo asmeninei naudai.

„Be abejo, ne. Čia stoviu kaip Remigijus Šimašius, šiuo metu esantis, ir, tikiuosi, būsiantis Vilniaus meras. Tad šnekėdamas čia apie Nacionalinį stadioną ir kitus dalykus, ne savo populiarumą didinu, o atlieku funkcijas, kurias man patikėjo vilniečiai ir turiu apie tai informuoti“, – sakė jis.

VTEK posėdyje trečiadienį taip pat nagrinėta informacija, kad savivaldybė pirko bilietus tarnautojams į O. Šurajevo filmo „Grąžinti nepriklausomybę“ seansą. R. Šimašius pripažino, kad bilietai buvo nupirkti, tačiau tikino, kad tai nebuvo užslėpta atsiskaitymo forma su O. Šurajevu.

„Buvo penki ar šeši renginiai, į kuriuos buvo perkami bilietai skatinti gerai dirbančius darbuotojus, darbuotojams nuperkami ir viešojo transporto bilietai, kas nesinaudoja asmeniniu transportu. Darbuotojus mes mylime“, – sakė jis.

VTEK taip pat konstatavo, kad R. Šimašius laiku nedeklaravo paskolos. Gavęs VTEK laišką meras pernai papildė interesų deklaraciją informacija apie beveik 250 tūkst. eurų būsto paskolą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kvailystė

Kvailystė portretas
Šimašius pažeidė tai vieną tai kitą - o kas iš to? Jam nusispjaut ant visų ir toliau eina į priekį. O mes Vilniečiai durniaus vietoje. Tai liberalizmo esmė.

taip

taip portretas
tai yra PATS GERIAUSIAS MERAS is visu meru buvusiu sostineje!!!

Anonimas

Anonimas portretas
O kodel nera nuotraukoi vaikisko debiliskos sipsenos?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių