Etikos sargai tirs „Santaros“ klinikų direktoriaus elgesį

  • Teksto dydis:

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) aiškinsis, ar įtarimų korupcijos byloje sulaukęs Santaros klinikų generalinis direktorius Kęstutis Strupas ir jo sutuoktinė nepažeidė įstatymų galbūt nedeklaruodami dovanos dukrai.

VTEK trečiadienį nusprendė imtis tyrimo po „Info TV“ laidos „Infodiena“ – joje teigta, kad pernai K. Strupas savo dukrai padovanojo nekilnojamojo turto, kurio vertė siekė 125 tūkst. eurų. Pirminio patikrinimo metu VTEK pastebėjo, kad minėtų duomenų nedeklaravo ir Santaros klinikų gydytoja Silvija Strupienė.

Teisėsauga prieš dvi savaites pranešė atliekanti tyrimą dėl galimos stambaus masto korupcijos Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikose, sulaikė K. Strupą ir ligoninės Informatikos ir plėtros centro direktorių Romualdą Kizlaitį. K. Strupui pareikšti įtarimai piktnaudžiavimu, jis nušalintas nuo generalinio direktoriaus pareigų.

Prieš dvi savaites teisėsaugos skelbtais duomenimis, byloje yra 11 įtariamųjų: keturi valstybės tarnautojai, septyni privatūs fiziniai asmenys.

Teisėsauga įtaria, kad kyšiai Santarų klinikų atstovams galėjo būti mokami užmaskuojant juos kaip paramą. Anot pareigūnų, verslininkai ligoninės darbuotojus galbūt papirkinėjo, kad laimėtų viešuosius pirkimus.

Vykstant šiam tyrimui pareigūnai lankėsi Norvegijos kapitalo informacinių technologijų sprendimų grupei „Atea Baltic“ priklausančioje bendrovėje „Atea“ ir Lietuvos kapitalo IT bendrovėje „Fortevento“. BNS žiniomis, tyrime figūruoja ir kitos IT bendrovės – „Alna Intelligence“, BAIP, „Sofneta“, EIT sprendimai, „Biznio mašinų kompanija“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tas pat atistiks ir cia.

Tas pat atistiks ir cia. portretas
Manau patikrinus visus ligoniniu ,kliniku vadovu turtus viskas pasikartotu.Bet burbulai sprogsta.Kiek kalbu per eile metu teko girdeti apie Klaipedos ligonines direktoriu Salyga.Nu ir kas? O gi nieko .O kei.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių