Europos humanitarinio universiteto persikėlimas į naujas patalpas stringa

Į Vilniaus senamiestį turėjęs persikraustyti baltarusių Europos humanitarinis universitetas (EHU) iki šiol dirba senose patalpose.

Vyriausybės nutarimas dėl skiriamų naujų patalpų EHU priimtas praėjusių metų spalio 31 dieną, tačiau universitetas studijas toliau tęsia Mykolo Romerio universiteto patalpose.

Pasak universiteto atstovo Maksimo Miltos, sutartis tarp Švietimo ir mokslo ministerijos bei universiteto jau pasirašyta, tačiau užtruko priėmimo ir perdavimo akto rengimas.

„Nuo tos dienos, kai bus pasirašytas priėmimo ir perdavimo aktas, mes spartinsime savo persikraustymą. Negalime persikraustyti, kol teisiškai mums tos patalpos nepriklauso“, – BNS sakė M. Milta.

Daugiau nei dešimt metų universitetas glaudžiasi trijose skirtingose sostinės vietose. Pasak M. Miltos, universitetas sieks, kad visi korpusai būtų po vienu stogu.

„Studijos vyksta Mykolo Romerio politikos ir vadybos fakultete, administracinis korpusas įkurdintas Tauro gatvėje, taip pat turime medijų laboratoriją, ji yra LRT patalpose “, – pasakojo M. Milta.

Pasak jo, po akto pasirašymo universitetui prireiks mažiausiai dviejų mėnesių, kad patalpos būtų įrengtos.

„Kai tik priėmimo ir perdavimo aktas bus pasirašytas, universitetas dės visas pastangas, kad pradėtų reikalingos įrangos pirkimą, nes dirbdami Valakupiuose neturime savo baldų, naudojamės Mykolo Romerio universiteto suteikta infrastruktūra“, – sakė M. Milta.

Neigiamos Studijų kokybės vertinimo centro išvados sulaukęs EHU turi leidimą vykdyti studijas tik iki 2019 metų liepos, tačiau sustiprinęs akademinį ir mokslinį potencialą EHU žada teikti paraišką naujam leidimui.

EHU – privatus 1992 metais Minske įsteigtas ir vėliau Baltarusijos valdžios uždarytas universitetas, nuo 2005-ųjų savo veiklą pratęsęs Vilniuje. Jame studijuoja apie 900 studentų, daugiausiai iš Baltarusijos. Anot universiteto, beveik du trečdaliai absolventų grįžtą į Baltarusiją iš karto po studijų baigimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių