F. Kukliansky: popiežiaus malda Vilniaus gete svarbi ir Holokausto aukoms

Popiežius Pranciškus tylią maldą buvusiame Vilniaus žydų gete sukalbės praėjus lygiai 75 metams po jo likvidavimo.

Lietuvos žydai sako, kad šis gestas svarbus tiek Holokaustų aukoms, tiek žydus gelbėjusiems krikščionims.

„Džiaugiamės, kad popiežius siunčia žinią pasauliui, pagerbdamas žuvusiuosius 75-ųjų geto likvidavimo metinių proga. Tikiuosi, kad jo mintyse bus ir padėka ir žydų gelbėtojams krikščionims“, – BNS sakė Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky.

„Mums didelė garbė, kad mus aplanko popiežius, nežiūrint to, kad esame kitos tikybos. Esame šios valstybės piliečiai ir džiaugiamės, kad šis vizitas vyksta valstybės atkūrimo šimtmečio proga. Tai nepaprastas popiežius. Jis labai demokratiškas ir ryžtingai kovoja prieš smurtą“, –  teigė ji.

Popiežius Pranciškus geto aukas Rūdninkų skvere pagerbs sekmadienį, rugsėjo 23-ąją. Kaip tik tądien 1943 metais buvo likviduotas Vilniaus žydų getas. Dėl to rugsėjo 23-oji yra minima kaip Lietuvos žydų genocido diena.

Vilniaus getas nacių okupacijos metais veikė 1941-1943 metais.

Antrojo pasaulinio karo metais naciai ir vietos kolaborantai nužudė per 90 proc. iš daugiau kaip 200 tūkst. Lietuvos žydų.

Izraelis daugiau kaip 900 Lietuvos gyventojų yra suteikęs Pasaulio tautų teisuolio vardą už tai, kad rizikuodami gyvybe gelbėjo žydus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuzudyta 6o milijonu rusu

Nuzudyta 6o milijonu rusu portretas
Kremliniai zydai Kremliaus komisarai zydai(Solzenycino,Nobelio premija,duomenys) nuzude 60 milijonu rusu,200 tukstanciu staciatikiu dvasininku...

Buvęs

Buvęs portretas
Sovietinės milicijos karininkė, tardytoja, Kuklianskytė tapo Kukliansky?! Nu, geras...

Ainis

Ainis portretas
Ar galite paaiškinti dėl kokių rimtų priežaščiu vokiečiai šaudė žydus.Kas žinote_paaiškinkite.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių