G. Trimakas iš VDA atleidžiamas šalių susitarimu

Po Vilniaus dailės akademijos (VDA) Senato sprendimo, kad netinkamai elgdamasis su studentėmis pažeidė etiką, fotografas Gintautas Trimakas iš aukštosios mokyklos atleidžiamas šalių susitarimu.

VDA rektorius Audrius Klimas BNS neatskleidė konkrečių Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato G. Trimako atleidimo sąlygų, argumentuodamas, kad sutartyje yra punktas dėl konfidencialumo.

„G. Trimakas pasitarė su teisės specialistu ir į savo pasitraukimo sąlygas įrašė tokį punktą“, – teigė rektorius.

Be to, anot rektoriaus, sutarta, kad G. Trimakas neskųs teismui aukštosios mokyklos institucijų priimtų sprendimų, kuriais jis pripažintas pažeidęs etikos normas.

„Bent jau man atrodo, kad jeigu atleisiu aš jį vienašališkai, gali tekti kai kuriuos dalykus teismuose įrodinėti. Šalių susitarimas leidžia sutaupyti akademijos lėšų“, – BNS sakė A. Klimas.

G. Trimakas iki kovo 5 dienos atostogauja, o jo atleidimas numatytas nuo kovo 7 dienos.

Akademijos Senatas praėjusią savaitę patvirtino išvadas, kad neakademinius santykius su studentėmis bandęs užmegzti G. Trimakas pažeidė etikos normas. Dar prieš šį sprendimą kaltinimų dėl netinkamo elgesio su studentėmis sulaukęs G. Trimakas pats įteikė atsistatydinimo pareiškimą VDA rektoriui.

Fotografo elgesys neigiamai įvertintas gavus kelių studenčių skundus, kuriuose kalbama apie kelerių metų senumo įvykius: jo pokalbius su studentėmis ir prisilietimus prie jų. Pats menininkas sako galėjęs būti ne taip suprastas, nes neturintis netinkamų intencijų studentų atžvilgiu. Jis teigė per šį skandalą supratęs, kad „negalima su visais būti draugiškam“.

Pastaruoju metu kaltinimų seksualiniu priekabiavimu, studentų žeminimu ir kitokiu nederamu elgesiu sulaukė dar du dabar jau buvę VDA dėstytojai – nacionalinės premijos laureatas tapytojas Jonas Gasiūnas ir psichologas Arvydas Liepuonius, taip pat Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje dėstantis teatro režisierius, nacionalinės premijos laureatas Jonas Vaitkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nereikia ginti

Nereikia ginti portretas
Senu pirdylu. alga gauna uz mokyma. O ne uz barskinima

Inna

Inna portretas
Be įrodymų,be liūdininkų ,tik pačios panos postrigavimais,tą galėjo ir iš kitokių paskatų ,pripasakoti ypač (jis prisilietė o man buvo nemalonu ) ir tik tiek gana kad gerbiamas dėstytojas būtų svarstomas,aptarinėjamas ,ir tokį garbingą žmogų privesti iki atsistatydinimo ,mano nuomone tai apsurdiška.tai ką norėti jei studentės uždarbiauja pardavinėdamos savo kūnus,tai kaip čia niekas jomis nesidomi
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių