Gariūnus išlaiko estai ir latviai

  • Teksto dydis:

Sumažėjusios lietuvių pirkimo galios, ekskursijų į Lenkijos parduotuves, emigracijos ir kylančių kainų požymius teigia pajutę didžiausios Lietuvoje Gariūnų turgavietės valdytojai.

Statistikos departamento duomenimis, pernai apyvarta smuktelėjo 1,1 proc., tačiau vien paskutinį metų ketvirtį fiksuotas didesnis pokytis - apyvarta mažėjo 4,4 proc., rašo „Verslo žinios“.

Pagrindinis Gariūnus valdančių ir prekybos plotus prekiautojams nuomojančių trijų tarpusavyje susijusių bendrovių „Jurgena“, „Posūkis“ ir „Geruda“ akcininkas ir valdybos pirmininkas  Ramūnas Šeduikis skaičiuoja, kad praėję metai buvo pirmieji nuo 2010 metų, kai Gariūnų verslo parko valdytojai skaičiavo smukusią apyvartą - pernai gauta 1 mln. eurų mažiau pajamų nei 2015 metais.

Didžiausios Lietuvoje Gariūnų turgavietės valdytojas nurodo, kad šiandien Gariūnus daugiausia išlaiko smulkieji prekeiviai iš valstybių kaimynių: apie 60 proc. prekių iškeliauja į Latviją ir Estiją, kiek mažiau - į Baltarusiją ir sako, kad jei neliktų šios rinkos dalies, į verslo parko vartus pasibelstų sunkmetis: „Anksčiau estai ir latviai nupirkdavo 80 proc. prekių, dabar - 60 proc. Daugiausia sumažėjo latvių dalis“.


Šiame straipsnyje: gariūnaiturgusapyvarta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių