Gedimino kalno tvarkymas kainuos 3,2 mln. eurų

Nacionalinis muziejus po mėnesį užtrukusio techninio projekto vertinimo ketina artimiausiu metu ieškoti, kas atliktų Gedimino kalno šiaurės vakarinio šlaito tvarkymo darbus.

Planuojama, kad jie kainuos 3 mln. 188 tūkst. eurų.

Nacionalinio muziejaus atstovas spaudai Arminas Šileikis BNS nurodė, kad gegužės pradžioje bendrovės „Rekreacinė statyba“ parengtas techninis kalno tvarkybos darbų projektas buvo vertinamas visą mėnesį, atliktos trys ekspertizės: bendroji, specialioji (paveldosaugos) ir dar viena specialioji ekspertizė, inicjiuota Lietuvos nacionalinio muziejaus.

„Pastaroji ekspertizė turėjo įvertinti šlaito tvirtinimo konstrukcijų sprendinius. Projekto ekspertizė užtruko, galutiniai teigiami ekspertų vertinimai buvo gauti gegužės pabaigoje“, - BNS informavo A.Šileikis.

Anot jo, suderinus projektą muziejus netrukus skelbs konkursą patiems darbams.

„Numatoma rangos darbų pirkimo vertė, remiantis ekspertuoto projekto sąmata, yra 3 mln. 188 tūkstančių eurų“, - teigia muziejaus atstovas.

Gedimino kalno būkle ypač susirūpinta po pernai vasarį ir spalį įvykusių didelių nuošliaužų, mažesnių nuošliaužų būta ir vėliau, paskutinė didesnė - šių metų kovą. Šiemet kalnas dėl avarinės būklės buvo uždarytas beveik keturiems mėnesiams ir lankytojams po Velykų.

Kai kurie kalno tvirtinimo darbai atlikti dar šiemet - šiaurės vakarų šlaite esančios gelžbetoninės sijos, vadinamieji rostverkai, sutvirtinti lynais ir grandinėmis.

Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson anksčiau teigė, kad Gedimino kalno tvarkymas turėtų būti baigtas iki 2018 metų pabaigos. Iki šiol kalne neveikia ir funikulierius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

įdomu

įdomu portretas
ar nuotraukoje mūrinė siena atlaikys vandenis,jau plėmais numarginta...

gal

gal portretas
šiaip taip ir sutvarkys, kad kalnas iš viršaus neslinktų, bet tikroji grėsmė apie kurią visi puikiai žino, tik tyli, tai karo metais kalne vokiečių įrengtos sandėlių patalpos, kurias jungia tinklas urvų, viskas buvo sumontuota ramstant medieną, kuri dabar jau supuvusi, juk įėjimai jau senai užversti žemėmis, taigi palyginimui, remontuosime namo stogą, kai griūna pamatai

Anonimas

Anonimas portretas
Per mazai. Naktimis Putinas su Lavrovu su lopetom vis nukasa po gabala kalno. O lietuvos vagys rankutem ploja ir del vaizdo ant Rusijos Prezidento Putino ir Rusijos Uzsienio Reikalu Ministro Lavrovo paloja. Putinui su Lavrovu pohui ir toliau dieba juoda darba griaudami Lietuvos pamatus ant Gedemino kalno. Vot tep
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių