Geologai nenuleidžia akių nuo Gedimino kalno

  • Teksto dydis:

Stebint Gedimino kalno piliakalnio šlaitų stabilumą bei deformacijas ir toliau aktyviai dalyvauja Lietuvos geologijos tarnybos prie Aplinkos ministerijos (LGT) specialistai. Šiuos darbus organizuoja Lietuvos nacionalinis muziejus.

Kaip sako LGT direktorius Jonas Satkūnas, ant nestabilių kalno šlaitų sumontuota telemetrinė stebėjimo sistema leidžia realiu laiku gauti duomenis apie grunto poslinkius milimetro tikslumu ir statinių posvyrius laipsnio tūkstantųjų dalių tikslumu. Po lietaus balandžio 29 d. poslinkių jutikliais buvo užfiksuoti nauji 5-8 mm grunto poslinkiai deformuotoje kalno šlaito dalyje. Kitose vietose yra atsiradusių 3-5 cm pločio plyšių anksčiau nuošliaužos suardytuose gruntuose.

Šlaitų pokyčių analizei atlikti praėjusią savaitę bepilote skraidykle buvo pakartoti Gedimino kalno fotogrametriniai tyrimai, kurie tiksliai parodo viso kalno paviršiaus pokyčius.


Šiame straipsnyje: Gedimino kalnasnuošliaužos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Uždarykite šią pinigų plovykla!!!!

Uždarykite šią pinigų plovykla!!!! portretas
Peticijos*c0m yra peticija dėl Gedimino kalno, raskite, jei pritariate, pasirašykite ir platinkite.....

geri

geri portretas
komentarai tik pridursiu kad kalnu privalo rupintis meras bet p. Simasevic i tai nekreipia demesio

pavasaris ....

pavasaris .... portretas
...gražu......pervažiuokit vietas kur tvarkant piliakalnius ES lėšomis buvo nukirsti medžiai , krūmai ir suskaičiuokit atsivėrusias nuošliaužas ....... ir užbaubkit kaip peveldo išsaugojimo pajėgų vadas ........
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių