Grasina nestatyti aplinkkelio

Kelininkai jau ruošiasi stabdyti vakarinio Vilniaus aplinkkelio statybos darbus. Jeigu sostinės savivaldybė nesusitvarkys su skolomis, iki metų pabaigos projektas bus sustabdytas.

Jei kelininkai įvykdys savo grasinimus, sustos ne tik naujos aplinkkelio dalies statybos, bet ir avarinės būklės Lazdynų tilto remonto darbai. Šiuo metu ruošiamasi darbus konservuoti – esą iki metų pabaigos jie gali būti visiškai sustabdyti.

Pagrindinis projekto vykdytojas – bendrovė "Panevėžio keliai" – teigia, kad visus šiuos metus dirbo praktiškai už dyką. Esą dėl savivaldybės kaltės neįmanoma atsiskaityti su subrangovais, kurie taip pat nenori dirbti veltui.

Pasak jos, per metus atlikta darbų, kurių vertė 63 mln. litų, o savivaldybė sumokėjo vos 6 mln. Už naujo aplinkkelio ruožo statybas savivaldybė esą įsiskolinusi net 39 mln. litų, o už Lazdynų tilto rekonstrukciją – 18 mln. litų.

Vakarinio aplinkkelio pirmam etapui finansuoti (ruožui tarp Oslo ir L.Asanavičiūtės gatvių) skirta ES parama, tačiau jos neįmanoma gauti. Anot R.Čepienės, savivaldybė delsia sumokėti savo lėšų dalį, kad būtų gauti europiniai pinigai. Pašnekovė neatmetė galimybės, kad projekto finansavimas vilkinamas sąmoningai. "Čia, sakyčiau, ne finansinė problema. Yra tiesiog nenoras ir piktybiškai nemokama", – sakė "Panevėžio kelių" atstovė ryšiams su visuomene Rasa Čepienė.

Beje, Lazdynų tilto remontui ES lėšų neskirta. R.Čepienės teigimu, miesto valdžia tik visai neseniai susizgribo, kad ir šiai aplinkkelio daliai galima prašyti paramos. Tačiau ir gavus paramą, dėl biurokratinių procedūrų pinigai esą atkeliautų tik po metų, o galbūt ir vėliau.

"Svarstomi visi variantai. Galime prašyti areštuoti savivaldybės turtą, pavyzdžiui, pastatą, kurį nori parduoti, – pusiau juokais sakė R.Čepienė. – Tačiau vertiname Vilniaus miestą kaip klientą ir nenorime, kad dėl savivaldybės veiksmų kentėtų vilniečiai."

Savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Milėnas teigė negalįs komentuoti tolesnių miesto valdžios veiksmų, mat už aplinkkelio projektą atsakingi pareigūnai šiuo metu atostogauja, o už miesto transporto infrastruktūrą atsakingas vicemeras Romas Adomavičius su delegacija vieši Kinijoje. V.Milėnas "Panevėžio kelių" pareiškimus teigė galįs apibūdinti tik trumpai: "Tai yra puolimo akcija."



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių